HomeHL-EconomyTράπεζα Πειραιώς: Δεν περιμένουμε «ουσιώδεις επιπτώσεις» από τους ελέγχους

Tράπεζα Πειραιώς: Δεν περιμένουμε «ουσιώδεις επιπτώσεις» από τους ελέγχους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παραλάβαμε το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, επαναλαμβάνοντας ότι δεν αναμένει «ουσιώδεις» επιπτώσεις στην οικονομική και κεφαλαιακή της θέση.

Η Tράπεζα Πειραιώς με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι έχει παραλάβει το σχέδιο πορίσματος της Τράπεζας της Ελλάδος και ότι δεν αναμένει ουσιώδη επίπτωση στην οικονομική και κεφαλαιακή της θέση ως αποτέλεσμα του ελέγχου, σημειώνοντας ότι τα θέματα αντανακλώνται επαρκώς στις δημοσιευθείσες οικονομικές καταστάσεις.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς, «σε απάντηση ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Tράπεζα Πειραιώς ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, τη 19η Σεπτεμβρίου 2017 και μετά τη σχετική ανακοίνωσή μας για το ίδιο θέμα, παραλάβαμε σχέδιο πορίσματος ελέγχου που διεξήχθη από κλιμάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος σε εφαρμογή Τακτικού Ετήσιου Ελεγκτικού Προγράμματος της τελευταίας.

Ο έλεγχος ξεκίνησε τον Φεβρουάριο 2017 και ολοκληρώθηκε τον Ioύλιο 2017 και αφορούσε σε επισκόπηση των διαδικασιών της Τράπεζας αναφορικά με την εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου, όπως και διαδικασιών διαχείρισης κινδύνων και ειδικών πιστοδοτικών θεμάτων.

Η Tράπεζα Πειραιώς συνεργάστηκε απρόσκοπτα και εποικοδομητικά με την Τράπεζα της Ελλάδος κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Η Tράπεζα Πειραιώς θα απαντήσει στην Τράπεζα της Ελλάδος εντός καθορισμένου χρόνου και το οριστικό πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος αναμένεται να ακολουθήσει.

Η Tράπεζα Πειραιώς εκτιμά ότι τα θέματα που απασχόλησαν τον έλεγχο αντανακλώνται επαρκώς στις δημοσιευθείσες οικονομικές καταστάσεις τηςκαι δεν αναμένει ουσιώδη επίπτωση στην οικονομική και κεφαλαιακή της θέση ως αποτέλεσμα του διενεργηθέντος από την Τράπεζα της Ελλάδος ελέγχου αυτού.

Σημειώνεται ότι η Tράπεζα Πειραιώς, κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου, προχώρησε σε σημαντική αναδιάρθρωση της διοικητικής της δομής και ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης, μέσω ενδελεχούς αναθεώρησης των συστημάτων εσωτερικού ελέγχου, καθώς και των εσωτερικών της διαδικασιών».

Διαφήμιση
Διαφήμιση