HomeHL-EconomyΠιτσιλής: Οι παλιές υποθέσεις δεν φέρνουν έσοδα στο Δημόσιο

Πιτσιλής: Οι παλιές υποθέσεις δεν φέρνουν έσοδα στο Δημόσιο

Σε συνέντευξη του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι παλιές υποθέσεις δεν φέρνουν έσοδα στο Δημόσιο παραδέχεται ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή λέει ότι η φορολογική διοίκηση θα σεβαστεί τις επιταγές του κράτους δικαίου και θα εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ η οποία έκρινε αντισυνταγματική την πρακτική των παρατάσεων.

Εξάλλου όπως σημειώνει οι έλεγχοι της τελευταίας πενταετίας έχουν μεγαλύτερα αποτελέσματα για τα ταμεία του Δημοσίου με την εισπραξιμότητα να φθάνει το 47%, σε αντίθεση με τις παλαιές που κινείται γύρω στο 9%!

Επίσης επισημαίνει πως η φορολογική αρχή σε συνεργασία με το ΥΠΟΙΚ επεξεργάζεται προτάσεις για αλλαγή του συστήματος επιβολής των προστίμων και των προσαυξήσεων τονίζοντας ότι στόχος είναι η φορολογική συμμόρφωση και ο παραδειγματισμός, όχι η εξόντωση των επιχειρήσεων.

Αναφερόμενος στο λαθρεμπόριο καυσίμων τονίζει ότι ξεκίνησε η αξιοποίηση των στοιχείων από το ηλεκτρονικό σύστημα εισροών – εκροών.

Σχετικά με τον εξωδικαστικό είπε ότι «πρέπει να δούμε πώς θα λειτουργήσει ο συμβιβασμός και να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις του προσθέτοντας πως πολλές φορές γίνονται με αυτοματισμό ενέργειες κατασχέσεων χωρίς αποτέλεσμα.

Για το εάν θα έβλεπε θετικά μια νέα ρύθμιση των 100 δόσεων για όλους τους φορολογουμένους απαντά πως οι «δοσοποιήσεις» έχουν καλή εισπραξιμότητα, σημειώνοντας πάντως ότι η απόφαση είναι πολιτική.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση