HomeHL-9Η αντίδραση των Κρητικών…στην οικολογική καταστροφή με το μαζούτ

Η αντίδραση των Κρητικών…στην οικολογική καταστροφή με το μαζούτ

Συνειδητοποιημένοι καταναλωτές, που προσέχουν τι αγοράζουν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το γύρο του κόσμου κάνει το τελευταίο διάστημα η είδηση για τη θαλάσσια ρύπανση στην Αττική μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου “Αγία Ζώνη” στο Σαρωνικό και την τεράστια ποσότητα μαζούτ, που έπεσε στη θάλασσα.

Αναμφισβήτητα οι επιπτώσεις που είχε μία τέτοια είδηση στον κλάδο των ψαράδων είναι μεγάλες, καθώς αρκετοί από αυτούς, είδαν τις πωλήσεις τους να πέφτουν κατακόρυφα, αφού οι καταναλωτές φοβούμενοι για τις συνέπειες που μπορεί να έχει μία τέτοια οικολογική καταστροφή στον ανθρώπινο οργανισμό, διστάζουν να φάνε ξανά ψάρι.

mazout

Πώς αντέδρασαν οι Κρητικοί στη μόλυνση με το μαζούτ

Μπορεί η μόλυνση από το μαζούτ να μην επηρέασε σε καμία περίπτωση τη θάλασσα της Κρήτης, ωστόσο σχεδόν πάντα μετά από τέτοια γεγονότα, η κοινή γνώμη επηρεάζεται, με αποτέλεσμα να αντιδρά υπό το καθεστώς φόβου και δυσπιστίας.

Στην περίπτωση όμως των Κρητικών, όπως αποδεικνύεται, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού συνεχίζουν με την ίδια συχνότητα να τρώνε ψάρια.

Όπως αναφέρει στο cretapost, ο γνωστός Ηρακλειώτης ιχθυέμπορος της κεντρικής ψαραγοράς του Ηρακλείου Αντώνης Κανέλλος, ο κόσμος δε θα πρέπει να ανησυχεί καθόλου και να τρώει πάντα φρέσκο ψάρι.

psaria

“Μετά από όλη αυτή την ιστορία με τη μόλυνση στην Αττική ο κόσμος ρωτάει και θέλει να μάθει, τι πρέπει να προσέχει. Δεν πρέπει όμως να ανησυχεί, γιατί όλα αυτά τα ψάρια που φτάνουν στο πιάτο του, ψαρεύονται σε ανοιχτές θάλασσες, στα πελάγη. Κανένα επαγγελματικό αλιευτικό δεν ψαρεύει στο Σαρωνικό. Ψαρεύουν ανοιχτά στο πέλαγος. Είναι λογικό βέβαια η κοινή γνώμη να επηρεάζεται, αλλά οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ένα ψάρι δε μπορεί να ζήσει μέσα στο πετρέλαιο” αναφέρει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Κανέλλο, ο οποίος δραστηριοποιείται για αρκετές δεκαετίες στην αγορά του ψαριού με δικό του ιχθυοαλιευτικό σκάφος, οι Κρητικοί μετά το γεγονός αυτό, έγιναν πιο συνειδητοποιημένοι καταναλωτές και ρωτούν, προτού αγοράσουν.

“Μας ευχαριστεί ιδιαίτερα, που ο κόσμος ρωτάει και θέλει να μάθει, προτού προμηθευτεί τα ψάρια που θα φάει. Ενδιαφέρεται να ενημερωθεί και δεν τρώει, ό,τι του προσφέρουν στην αγορά. Αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό, γιατί ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει, τι καταναλώνει” προσθέτει ο κ. Κανέλλος.

Ο ίδιος συνιστά στον κόσμο να μη φοβάται και να τρώει ψάρι, γιατί είναι ένας οργανισμός, που δε μπορεί να ζήσει σε μολυσμένο περιβάλλον.

“Το ψάρι είναι η μοναδική τροφή, η οποία καταναλώνεται αυτούσια, όπως είναι στη φύση και δεν υπόκεινται σε καμία επεξεργασία. Δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος και να προσπαθεί να τρώει πάντα μόνο φρέσκο ψάρι” τονίζει ο ίδιος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση