HomeHL-SportsΠαναιτωλικός-Παναθηναϊκός 2-0

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 2-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Mε άδεια τα χέρια έφυγε το Σάββατο από το Αγρίνιο ο Παναθηναϊκός, καθώς ηττήθηκε με 2-0 σκορ από τον Παναιτωλικό στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League.

Οι πράσινοι βρέθηκαν να χάνουν από το 19ο λεπτό, μετά το υπέροχο πλασέ του Μάζουρεκ. Εν συνεχεία ο Βλαχοδήμος έκανε 3-4 σωτήριες αποκρούσεις, ωστόσο τον νίκησε ο Κλέσιο στο 65ο λεπτό, διπλασιάζοντας τα τέρματα των γηπεδούχων.

 Μετά απ’ αυτό το αποτέλεσμα το «τριφύλλι» παραμένει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας με μόλις τρεις πόντους, την ώρα που η ομάδα του Χάβου έχει πέντε.

Εμφανώς επηρεασμένη η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη από τις διοικητικές εξελίξεις, με έλλειψη ενέργειας και τους περισσότερους παίκτες της… εκτός αγώνα και με άμυνα… για γέλια, γνώρισε την 2η ήττα σε 5 ματς και κινδύνευσε να διασυρθεί εάν δεν ήταν σε καλή βραδιά ο Βλαχοδήμος.

Ο Παναιτωλικός είχε τριπλέτα-φωτιά (Ρόσα, Μάζουρεκ, Κλέσιο) που έκανε ό,τι ήθελε τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού, σωστή αμυντική τακτική και με τον Κυριακίδη «εγγύηση» κάτω από τα δοκάρια έφτασε σχετικά εύκολα στη μεγάλη νίκη, πρώτη στο πρωτάθλημα μετά από δύο ισοπαλίες που είχε.

Χωρίς να είναι καλύτερος, αλλά σαφώς πιο αποτελεσματικός, οι γηπεδούχοι ήταν η ομάδα που πήρε το προβάδισμα στο 19΄ με το εξαιρετικό σουτ στην κίνηση του Μάζουρεκ και που κατάφερε σχετικά εύκολα να μπει με το προβάδισμα στ΄ αποδυτήρια.

Οι παίκτες του Μάκη Χάβου έκλεισαν όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Κυριακίδη κι αν εξαιρέσει κανείς την φάση του 40ού λεπτού, που ο Λουντ σκόνταψε και πάτησε τη μπάλα ενώ έβγαινε τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, στο υπόλοιπο διάστημα δεν κινδύνευσαν ούτε μία φορά από τον «φλύαρο» Παναθηναϊκό.

Ο ρυθμός του αγώνα στο δεύτερο μέρος ήταν φρενήρης, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει την γρήγορη ισοφάριση, αλλά παράλληλα να αφήνει αρκετά κενά στην άμυνά του. Έτσι στο 50΄ ο Βλαχοδήμος με σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Κλέσιο κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του.

Οι «πράσινοι» πατούσαν πιο εύκολα στην περιοχή του Κυριακίδη στην επανάληψη και σε δύο περιπτώσεις άγγιξαν την ισοφάριση με το πλασέ του Μολίνς και την σωτήρια επέμβαση του Μόρα στο σουτ του Τσάβες.

Τα κενά στην «πράσινη» άμυνα γίνονταν ολοένα και μεγαλύτερα με τους γηπεδούχους να χάνουν δύο τεράστιες ευκαιρίες στο 58΄ (πλασέ του Κλέσιο σε άδεια εστία άουτ) και 61΄ (απόκρουση του Βλαχοδήμου σε πλασέ του Μαρινάκη, για να «κλειδώσουν» τη νίκη τους.

Για να φτάσουμε στο 65ο λεπτό, όταν ο Ρόσα έκανε… πάρτι απέναντι στους Σιλά και Γιόχανσον (τους πέρασε… σα σταματημένους) και μετά το γύρισμα στην περιοχή και την προσωρινή επέμβαση του Βλαχοδήμου, ο Κλέσιο με σουτ «έγραψε» το 2-0.

Τυπική διαδικασία ήταν το υπόλοιπο του αγώνα, με τους παίκτες του Ουζουνίδη να μη μπορούν να αντιδράσουν, ενώ σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και ο τραυματισμός του Τσάβες στο 70΄ (τράβηγμα).

Κίτρινες: Κυριακίδης – Γιόχανσον, Σιλά, Μολίν

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μόρας, Μιχάι, Μαρινάκης, Ρότσα, Μπεχεράνο, Πάουλο, Μάζουρεκ (74΄ Μπράβο), Κλέσιο, Ρόσα, Ντίας (84΄ Μαρκόβσκι)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Χουλτ, Μολέδο, Κουρμπέλης, Γιόχανσον, Σιλά, Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες, Λουντ (64΄ Μουνιέ), Άλτμαν (46΄ Τσάβες, 71΄ Χατζηγιοβάνης) ), Μολίνς

Διαφήμιση
Διαφήμιση