HomeΕΛΛΑΔΑΔΗΜΑΡ: Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις ρυθμίσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα

ΔΗΜΑΡ: Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις ρυθμίσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα

«Τα μνημόνια και τα επώδυνα μέτρα ψηφίζονται με τους συγκυβερνώντες των ΑΝΕΛ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την έγκριση της Κ.Ε του κόμματος η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει να ακολουθεί τη δική της θέση και στάση για νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Μόλις τις προηγούμενες ημέρες δόθηκε ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση. Το μήνυμα συνοψίζεται στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ότι λειτουργεί με κυβερνητική πλειοψηφία «α λα καρτ». Τα μνημόνια και τα επώδυνα μέτρα ψηφίζονται με τους συγκυβερνώντες των ΑΝΕΛ αλλά για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βασίζονται στις δικές μας ψήφους και στην σθεναρή μας στάση υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το μήνυμα δόθηκε και ήταν σαφές.

Θα συνεχίζουμε να καταγγέλλουμε την υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ταυτοχρόνως όμως δεν θα αφήσουμε να συνεχίζονται στην χώρα μας οι ανισότητες και οι διακρίσεις εναντίον μειοψηφιών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Οι προοδευτικοί πολίτες δεν πρέπει να παρασυρθούν σε μία στείρα αντιπολίτευση του όχι σε όλα, στην λογική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που είναι κατοχυρωμένα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, είναι βασική θέση αρχής του χώρου της ανανεωτικής αριστεράς που δεν μπαίνει για εμάς σε καμιά ζυγαριά με πολιτικές τακτικές.

Στο πλαίσιο αυτό η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και το δικαίωμα στην επιλογή της αποτέφρωσης των νεκρών είναι αυτονόητες προοδευτικές αλλαγές σε μία ευρωπαϊκή χώρα, αποτελούν βασικές μας θέσεις στο πλαίσιο της προάσπισης των δικαιωμάτων και είναι αυτονόητο για εμάς ότι πρέπει να τις υποστηρίξουμε εμπράκτως», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση της Κ.Ε.

Για την μορφή του φορέα, η ΔΗΜΑΡ δεν δηλώνει ποιον υποψήφιο θα στηρίξει και προτείνει ψήφο κατά συνείδηση των μελών και φίλων της με βάση το πλαίσιο και τα πολιτικά χαρακτηριστικά της παρούσας απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής».

Επίσης ξεκαθαρίζει την θέση της ότι άμεσα πρέπει να δημιουργηθεί ο νέος ενιαίος φορέας με υπέρβαση της ομοσπονδιακής δομής. «Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο. Δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζεται ότι θα φτιάξουμε ενιαίο κόμμα χωρίς υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων. Με αυτόν τον τρόπο υπάρχει κίνδυνος να οδηγηθούμε σε φυγόκεντρες τάσεις αντί για την απαραίτητη συσπείρωση», επισημαίνει η απόφαση ενώ υπογραμμίζει ότι είναι απολύτως απαραίτητη η πλήρης αφοσίωση της νέας εκλεγμένης ηγεσίας στο νέο αυτό εγχείρημα.

«Τα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, το ΚΙΔΗΣΟ, το ΠΟΤΑΜΙ, είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι: ή θα μείνουν στις εξαρτήσεις από το παρελθόν ή θα αναζητήσουν νέους δρόμους για το μέλλον», αναφέρει η ΔΗΜΑΡ ενώ τοποθετείται στις προκλήσεις της Επιτροπής Αλιβιζάτου. «Έχει συσταθεί με εκπροσώπους των συλλογικοτήτων, των κομμάτων και των κινήσεων καθώς και εκπροσώπους των υποψηφίων επικεφαλής, και είναι υπεύθυνη για τις αποφάσεις σε σχέση με τα τεχνικά και διαδικαστικά θέματα της διαδικασίας εκλογής. Ο χώρος ανασυγκροτείται μακριά από αρχηγοκεντρικά μοντέλα ξεπερασμένων δεκαετιών και συνεπώς δεν είναι δυνατόν οι αποφάσεις να περάσουν σε «συμβούλιο υποψήφιων αρχηγών»», υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ .

«Οι πολίτες σήμερα δεν κατανοούν τις ατέρμονες διαδικαστικές συζητήσεις και απαιτούν λύσεις στα πολυσύνθετα προβλήματα της χώρας που η κεντροαριστερά μπορεί να προσφέρει. Για αυτό, με βάση και τις νέες εξελίξεις, πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει χρονική καθυστέρηση στην εκλογική διαδικασία, με αυτονόητη προϋπόθεση την διασφάλιση του αδιάβλητου της ψηφοφορίας μέσω ηλεκτρονικής διασύνδεσης των καλπών.

Οι πολιτικές εξελίξεις στην χώρα είναι μπροστά μας και δεν μπορεί παρά η κεντροαριστερά να είναι εγκαίρως έτοιμη χωρίς να αναλώνεται επί μακρόν σε εσωτερικές διαδικασίες με δεδομένο μάλιστα ότι θα ακολουθήσει και το Ιδρυτικό Συνέδριο του νέου φορέα», συμπληρώνει.

Επίσης η Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ προσδιορίζει τη θέση της για το εγχείρημα του νέου προοδευτικού φορέα.«Στην περίοδο αυτή πρέπει να επανέλθει η πολιτική στο προσκήνιο. Εμείς έχουμε ξεκάθαρες θέσεις τόσο για το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα όσο και για τα οργανωτικά και την μορφή του φορέα. Το επόμενο χρονικό διάστημα πρέπει να παρουσιαστούν από όλους ξεκάθαρες πολιτικές και προγραμματικές θέσεις όπως και σαφώς διατυπωμένες θέσεις για τον φορέα».

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση