HomeHL-WorldΦόβοι για νέα πυρηνική δοκιμή μετά τον σεισμό στη Βόρεια Κορέα!

Φόβοι για νέα πυρηνική δοκιμή μετά τον σεισμό στη Βόρεια Κορέα!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σεισμός 3,4 ρίχτερ σημειώθηκε στη Βόρεια Κορέα. Όπως ανέφερε η σεισμολογική υπηρεσία της Κίνας, «η σεισμική δόνηση προκλήθηκε από μία έκρηξη».

Σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της,τόνιζε ότι ο σεισμός, ο οποίος σημειώθηκε περίπου στις 0830 GMT, είχε επίκεντρο κοντά στην περιοχή όπου πραγματοποίησε πυρηνική δοκιμή η Βόρεια Κορέα.

Προηγούμενοι σεισμοί που είχαν σημειωθεί στη Βόρεια Κορέα οφείλονταν σε πυρηνικές δοκιμές, όπως η πιο πρόσφατη στις αρχές του μήνα.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι εξετάζει τη φύση του σεισμού και το αρχικό της συμπέρασμα είναι ότι επρόκειτο για φυσικό φαινόμενο.

Ο Οργανισμός για τη Συνθήκη Πλήρους Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBTO) ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε δύο σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Κορέα, αλλά προφανώς δεν οφείλονταν σε εκρήξεις.

«Δύο σεισμοί! Στις 0829UTC & ένας πολύ μικρότερος @ 0443UTC απίθανο να προκλήθηκαν από έκρηξη!», αναφέρει στο Twitter η εκτελεστική γραμματέας του CTBTO, Λασίνα Ζέρμπο.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην έκτη και ισχυρότερη δοκιμή πυρηνικού όπλου την 3η Σεπτεμβρίου, ενώ μέσα στους τελευταίους δύο μήνες εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους που πέρασαν πάνω από την Ιαπωνία.

«Ο Τραμπ θα πληρώσει ακριβά τις απειλές του»

Χθες, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ειρωνεύτηκε τον Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον μεταξύ άλλων «ψυχικά διαταραγμένο». Επίσης, διεμήνυσε ότι θα τον κάνει «να πληρώσει ακριβά» τις απειλές εναντίον της χώρας του, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η Πιονγιάνγκ θα εξετάσει τα «πιο σκληρά αντίμετρα στην ιστορία» μετά την «πιο θηριώδη κήρυξη πολέμου στην ιστορία» που έκανε ο Τραμπ, ανέφερε ο Κιμ, σύμφωνα με το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η προειδοποίηση του προέδρου των ΗΠΑ ότι η χώρα του ίσως αναγκαστεί να «καταστρέψει τελείως» τη Βόρεια Κορέα «με έπεισαν, αντί να με τρομάξουν ή να με σταματήσουν, ότι ο δρόμος που έχω επιλέξει είναι ο σωστός και είναι αυτός που πρέπει να ακολουθήσω μέχρις εσχάτων», σημείωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Και πρόσθεσε ότι θα κάνει τον Τραμπ «να πληρώσει ακριβά για την ομιλία του».

Ο Τραμπ τόνισε ότι εάν οι ΗΠΑ απειληθούν θα «καταστρέψουν τελείως» το κράτος των 26 εκατομμυρίων ανθρώπων. Επιπλέον, χαρακτήρισε τον Κιμ Γιονγκ Ουν «άνθρωπο πύραυλο», ο οποίος βρίσκεται σε «αποστολή αυτοκτονίας».

Newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση