HomeHL-EconomyΕldorado Gold: Επιστρέφει στην Χαλκιδική με την λειτουργία του εργοστασίου στην Ολυμπιάδα

Εldorado Gold: Επιστρέφει στην Χαλκιδική με την λειτουργία του εργοστασίου στην Ολυμπιάδα

Σε κανονικούς τους ρυθμούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στους κανονικούς τους ρυθμούς επιστρέφουν στην Ελληνικός Χρυσός με την απόσυρση του λουκέτου στα μεταλλεία Χαλκιδικής, ενεργοποιώντας ξανά, ύστερα από ένα ταραχώδες δίμηνο το σχέδιο ανάπτυξης.

Η αρχή αναμένεται να γίνει εντός των ημερών με το εργοστάσιο εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα, το οποίο με επεισοδιακό τρόπο, πλέον είναι πλήρως αδειοδοτημένο. Στα μέσα του καλοκαιριού, εν μέσω της κλιμάκωσης της σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ των Καναδών και του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη, η εταιρεία ανέβαλε την τελετή εγκαινίων που προγραμματιζόταν να γίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Αν και είναι ακόμη νωρίς για να στηθούν γιορτινές φιέστες, η Ολυμπιάδα εμφανίζεται έτοιμη να ολοκληρώσει την δοκιμαστική λειτουργία του ανακαινισμένου εργοστασίου εμπλουτισμού. Επόμενο βήμα είναι η έναρξη εμπορικής παραγωγής, η οποία με βάση τα αρχικά σχέδια πρόκειται να ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2017.

Στην Ολυμπιάδα επαναλειτουργεί το παλιό ορυχείο και αφού προηγήθηκε η διαδικασία του καθαρισμού των παλιών τελμάτων, η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός του παλιού εργοστασίου επεξεργασίας και του παλιού μεταλλείου. Πέρσι το εργοστάσιο της Ολυμπιάδας επεξεργάστηκε 87.350 τόνους παλαιών τελμάτων με 2,47 g/t και παρήγαγε 2.774 εμπορεύσιμου συμπυκνώματος χρυσού.

Μέχρι σήμερα, η Eldorado έχει επενδύσει πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια στην περιοχή της Ολυμπιάδας.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση