HomeΕΛΛΑΔΑΚραυγή αγωνίας: Το Βαθύ της Σάμου γίνεται πόλη μεταναστών

Κραυγή αγωνίας: Το Βαθύ της Σάμου γίνεται πόλη μεταναστών

Καθώς ξεκίνησαν εκ νέου οι εισροές από την Τουρκία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση με τους μετανάστες στη Σάμο και ειδικότερα στο Βαθύ το οποίο μετατρέπεται σε «πόλη μεταναστών».

Την κραυγή αυτή αγωνίας εξέφρασε ο Μητροπολίτης του νησιού Ευσέβιος μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο ΣΚΑΪ. «Η κατάσταση στο νησί έχει ξεφύγει από κάθε δυνατότητα ελέγχου. Η εισροή μεταναστών γίνεται με ρυθμούς έντονους. Πρέπει να κάνουμε κάτι για να αποσυμφορηθεί το νησί. Το Βαθύ όσο περνάει ο καιρός γίνεται πόλη για μετανάστες» είπε ο κ. Ευσέβιος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας από την Παρασκευή στο νησί βρίσκονται 3.700 μετανάστες και πρόσφυγες, 850 ανήλικα και 90 ασυνόδευτα παιδιά.

«Όλοι αυτοί είναι εγκλωβισμένοι στο hotspot που έχει υπερκορεστεί αφού είναι φτιαγμένο για 800 άτομα σε απόσταση 200 μέτρων από την πόλη. Άρχισαν να στήνονται σκηνές. Τώρα ο καιρός είναι καλός, μετά τι θα γίνει με τις λίγες αυτές υποδομές και η διαβίωση θα γίνει προβληματική;» αναρωτήθηκε ο Μητροπολίτης Σάμου.

Εξηγώντας γιατί έστειλε επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «εγώ εξέφρασα την αγωνία για το μέλλον. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει όταν οι μετανάστες είναι 4.000 και 6.000 οι κάτοικοι».

«Είχαμε 6 φωτιές το καλοκαίρι, επεισόδια και ξυλοδαρμούς μέσα στο hotspot. Ζητούμε να ενισχυθούν οι υπηρεσίες ασύλου για να πάνε όπου είναι να πάνε» κατέληξε ο κ. Ευσέβιος.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση