HomeHL-GreeceΤέσσερις μεγάλες φωτιές στη Β.Ελλάδα: Μάχη με τις φλόγες σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Δράμα και Σέρρες

Τέσσερις μεγάλες φωτιές στη Β.Ελλάδα: Μάχη με τις φλόγες σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Δράμα και Σέρρες

Ενώ βρισκόμαστε στα τέλη Σεπτεμβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μάχη με τις φλόγες έδιναν όλο το βράδυ πυροσβέστες και εθελοντές σε τέσσερα μεγάλα μέτωπα πυρκαγιών που ξέσπασαν από χθες στην Βόρεια Ελλάδα: Θέρμη Θεσσαλονίκης, Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Σέρρες και Δράμα αντιμετώπισαν, αν και τέλη Σεπτεμβρίου, τον πύρινο εφιάλτη, που σε κάποιες περιπτώσεις απείλησε και οικισμούς! Μάλιστα οι κάτοικοι των περιοχών αυτών μιλούν ξεκάθαρα για εμπρησμούς, ακόμα και από πεταμένα τσιγάρα.

Από το απόγευμα της Παρασκευής βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη οι φωτιές στην Χαλκιδική, που πλέον το μέτωπο εντοπίζεται στην περιοχή Μόλα Καλύβα, στα Λουτρά Σιδηροκάστρου στις Σέρρες και στον Βαθύλακκο Δράμας, ενώ αργά τη νύχτα ξέσπασε νέο μεγάλο μέτωπο στο Λιβάδι Θεσσαλονίκης.

fotia1-1

Αναλυτικά, στον Βαθύλακκο Δράμας επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 27 οχήματα και 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, στην Μόλα Καλυβα Χαλκιδικής 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρο, στα Λουτρά Σιδηροκάστρου Σερρών 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα και στο Λιβάδι Θεσσαλονίκης 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο.

Τις επόμενες ώρες θα εκτιμηθεί η κατάσταση και στα τέσσερα αυτά μέτωπα και θα αποφασιστεί εάν και σήμερα είναι απαραίτητη η συμβολή των εναέριων μέσων για την κατάσβεση.

fotia2-1

Η φωτιά στο Λιβάδι του δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης ξέσπασε αργά το βράδυ και οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Η φωτιά εξελίσσεται μέσα σε χαράδρα και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης. Μέχρι στιγμής δεν έχουν κινδυνέψει σπίτια του χωριού.

Απείλησε σπίτια η φωτιά στην Κασσάνδρα

Η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μόλα Καλύβα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, καίγοντας εκτάσεις πευκοδάσους. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φλόγες έφτασαν κοντά σε κατοικίες, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί καταστροφές ή τραυματισμοί ανθρώπων. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποίησαν χθες μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη.

fotia3-1

Αντίστοιχα στα Λουτρά Σιδηροκάστρου στις Σέρρες, οι φλόγες κάποια στιγμή απείλησαν τις κτιριακές εγκαταστάσεις των Ιαματικών Λουτρών Σιδηροκάστρου, όπου προκλήθηκαν μικρής έκτασης ζημιές στο εστιατόριο, ενώ εκκενώθηκε προληπτικά ξενοδοχείο, εξαιτίας των πυκνών καπνών. Η ευρύτερη περιοχή, μέχρι τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στο τελωνείο Προμαχώνα, καλύφθηκε από πυκνά σύννεφα καπνού. Τελικά, οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά σε ένα μέτωπο, στο ύψος της διασταύρωσης Πετριτσίου.

֙ԉ`ӔǠ̏ˁ ʁ˕ ӔǍ ʁӓMđ`ׁˊɄɊǓ  (̏ԉύԅL/…тőɄǓ Ӊˇө

Το πύρινο μέτωπο σε δύσβατη ορεινή περιοχή στο Μοναστηράκι Δράμας, δυσκολεύει αρκετά τους πυροσβέστες, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Οι προσπάθειες των μονάδων πυρόσβεσης επικεντρώνονται στο μέτωπο προς τον οικισμό Καλλίφυτου, ενώ ενεργό μέτωπο υπάρχει και στον ΧΑΔΑ Δράμας.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση