HomeHL-9Μαθητές σε… ρόλο δημοτικής αστυνομίας

Μαθητές σε… ρόλο δημοτικής αστυνομίας

«Έκοψαν» κλήσεις σε... γαϊδουρίστες που παρκάρουν όπου θέλουν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την χαοτική κατάσταση που δημιουργείται από τα παράνομα παρκαρίσματα στα Χανιά ανέδειξαν μαθητές του 1ου γυμνασίου που για μία ημέρα βγήκαν στους δρόμους παίρνοντας τον ρόλο του… δημοτικού αστυνομικού.

Οι μαθητές μοίρασαν κλήσεις σε… γαϊδουρίστες που πάρκαραν όπου θέλουν δημιουργώντας προβλήματα στην μετακίνηση πεζών ενώ επιχείρησαν να διασχίσουν το κέντρο της πόλης με αναπηρικό αμαξίδιο αλλά και καρότσι μωρού, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τα μείζωνα κοινωνικά προβλήματα.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της «Πανευρωπαϊκής Εβδομάδας Χωρίς Αυτοκίνητο».

Οι μαθητές ανάρτησαν τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο προκειμένου ο καθένας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

«Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Χωρίς Αυτοκίνητο και οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Χανίων βγήκαμε στους δρόμους και δώσαμε κλήσεις! Ναι, και μαλιστα ήταν ροζ!Αμάξια σε πάρκα, σε πεζοδρόμια, σε πεζόδρομους, σε ράμπες αναπήρων και στάσεις λεωφορείων. Είχαμε και αναπηρικό αμαξίδιο και νιώσαμε τι σημαίνει να είσαι εγκλωβισμένος.Είχαμε και καροτσάκι μωρού και βιώσαμε τι σημαίνει να μη χωράς πουθενά.Είδαμε όμως και αρκετό σεβασμό σε ράμπες και θέσεις αναπήρων και πρέπει να παραδεχτούμε ότι κάτι γίνεται στην οδική συμπεριφορά του Χανιώτη οδηγού. Εμείς σας παραθέτουμε τις φωτογραφίες μας και τα συμπεράσματα δικά σας!», αναφέρουν σε ανάρτησή τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση