Έφτασαν λίγο μετά τις 9 το πρωί οι μετανάστες, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης στις νήσους Παξιμάδια νότια της Αγίας Γαλήνης και βορειοδυτικά της Γαύδου.

Πρόκειται τελικά για 44 άτομα, εκ των οποίων 29 άνδρες, 11 γυναίκες και 4 μικρά παιδιά, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στο Ρέθυμνο, όπου και θα φιλοξενηθούν προσωρινά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εξ αυτών είναι ελαφρά τραυματισμένος και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, όλοι διανυκτέρευσαν πάνω στα νησάκια, καθώς τα ρούχα τους ήταν στεγνά και κανείς δεν κινδύνευσε μέσα στη θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετανάστες επέβαιναν σε σκάφος, το οποίο παρουσίασε βλάβη μεσοπέλαγα και αποβιβάστηκαν στα νησάκια, όπου και παρέμειναν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ένας από αυτούς ειδοποίησε τις λιμενικές αρχές μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 και άμεσα στήθηκε επιχείρηση του λιμενικού για τον εντοπισμό και τη διάσωση τους.

Άμεσα πλωτά σκάφη του λιμενικού από την Αγία Γαλήνη και τον Κόκκινο Πύργο, ξεκίνησαν για τις ακατοίκητες νήσους, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, καθώς έπνεαν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, δεν κατέστη εφικτό να προσεγγίσουν το σημείο, όπου βρίσκονται οι μετανάστες.

Η επιχείρηση σταμάτησε αργά το βράδυ της Πέμπτης και συνεχίστηκε σήμερα το πρωί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση