HomeHL-EconomyΝεφελουδης: Τέλος στον «ξαφνικό θάνατο» για μη καταβολή δόσης στη νέα ρύθμιση

Νεφελουδης: Τέλος στον «ξαφνικό θάνατο» για μη καταβολή δόσης στη νέα ρύθμιση

Δεν θα υπάρχει στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ρύθμιση σε 120 δόσεις των οφειλών προς τα Ταμεία δεν θα συνεχίσει την προβληματική πρακτική της «απώλειας» της ρύθμισης από την επομένη της προθεσμίας που δεν καταβλήθηκε δόση, καθώς «θα υπάρχει κάποιο εύλογο διάστημα» για τους υπόχρεους, είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης μιλώντας «Στο Κόκκινο».

Η διαδικασία με τις 120 δόσεις για τις οφειλές στα Ταμεία μέχρι τις 31/12/2016, είναι από τις πιο σημαντικές ρυθμίσεις το τρέχον διάστημα, είπε ο κ. Νεφελούδης, υπογραμμίζοντας ότι «είναι βασικό» να έχουν πληρωθεί όλες οι οφειλές του 2017.

Για το χρόνο ενεργοποίησης, είπε ότι «είναι στα σκαριά, θα προχωρήσει γρήγορα», απορρίπτοντας την πιθανότητα να προηγηθεί η διαδικασία της τρίτης αξιολόγησης.

Θύμισε επίσης ότι υπάρχει ήδη αντίστοιχη πρόβλεψη και στην διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, ώστε να περιλαμβάνονται και χρέη προς τα Ταμεία.

Ο κ. Νεφελούδης διευκρίνισε επίσης ότι δεν θα υφίσταται πλέον μία παράμετρος που είχε δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην προηγούμενη διαδικασία ρύθμισης οφειλών σε 100 δόσεις, όταν όποιος δεν τηρούσε την προθεσμία καταβολής δόσης έστω και κατά μία ημέρα, «έχανε» τη ρύθμιση. «Αυτό δεν θα ισχύει τώρα, για την επόμενη ημέρα. Θα υπάρχει κάποιο εύλογο διάστημα, να έχει την άνεση κάποιος να προγραμματίζει».

«Πιο σημαντική από τις πρόσφατες ρυθμίσεις είναι αυτή για την επιστροφή των κρατήσεων υπέρ υγείας στους συνταξιούχους», είπε ο κ. Νεφελούδης, συστήνοντας στους συνταξιούχους «να μην ανησυχούν καθόλου … θα βγουν αυτόματα και θα επιστραφούν όταν γίνουν οι διαδικασίες υπολογισμού, της συγκέντρωσης των χρημάτων που είχαν κρατηθεί, κτλ … να μην υπάρχει καμία ανησυχία … έχει δρομολογηθεί η διαδικασία … θα ανακοινωθεί πότε θα διατεθούν οι σχετικές πιστώσεις».

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση