HomeΕΛΛΑΔΑΠοινή φυλάκισης ενός έτους σε συνταξιούχο για κακοποίηση σκύλου

Ποινή φυλάκισης ενός έτους σε συνταξιούχο για κακοποίηση σκύλου

Με τριετή αναστολή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή και πρόστιμο 5.000 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε συνταξιούχο για κακοποίηση σκύλου που κρατούσε έγκλειστο με άλλα ζώα σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι.

Την υπόθεση έφερε στη δημοσιότητα από το Φιλοζωικό Σωματείο Κύμης Αλιβερίου, η οποία ήταν και η οργάνωση που είχε δώσει τον περασμένο Απρίλιο στον συνταξιούχο τον σκύλο για υιοθεσία.

Ύστερα από επίσκεψη του προέδρου του σωματείου στο διαμέρισμα με σκοπό να πάρει το σκυλάκι πίσω, διαπιστώθηκε πως το ζώο ζούσε έγκλειστο σε άθλιες συνθήκες μαζί με αλλά ζώα, ενώ ο χώρος δεν καθαριζόταν. Έτσι ο συνταξιούχος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου τον περασμένο Ιούλιο και η δίκη του πήρε αναβολή.

Σύμφωνα με την καταγγελία του σωματείου, η δυσοσμία στο διαμέρισμα ήταν τόσο έντονη που δυσκολεύτηκαν να εισέλθουν στον χώρο οι αστυνομικοί όταν ειδοποιήθηκαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο. Οι υπεύθυνοι του σωματείου θεωρούν πως ο συνταξιούχος έχει κακοποιήσει στο παρελθόν και άλλα ζώα.

Παράλληλα, το δικαστήριο διέταξε την αφαίρεση της επιμέλειας του σκύλου από τον συνταξιούχο και την επιστροφή του στο σωματείο της Κύμης.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση