HomeHL-Culture «Σαρώνει» το «Αυτό»: Θα εκθρονίσει τον «Εξορκιστή» ως η πιο κερδοφόρα ταινία τρόμου

 «Σαρώνει» το «Αυτό»: Θα εκθρονίσει τον «Εξορκιστή» ως η πιο κερδοφόρα ταινία τρόμου

Ο Pennywise έχει πάρει φόρα!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα χέρια τους τρίβουν οι παραγωγοί της ταινίας «It» («Το Αυτό»), βασισμένης στο ομώνυμο βιβλίο του Stephen King, αφού το φιλμ έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και αναμένεται σύντομα να κατακτήσει τον τίτλο της πιο κερδοφόρας ταινίας τρόμου όλων των εποχών.

Τον πολυπόθητο τίτλο κατέχει μέχρι σήμερα ο «Εξορκιστής» του William Friedkin, οι εισπράξεις του οποίου είχαν ξεπεράσει τα 232 εκατομμύρια δολάρια στη Βόρεια Αμερική και τα 441 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, αριθμός ρεκόρ για το συγκεκριμένο είδος ταινιών.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Deadline, το «Αυτό» που αφηγείται την επική αναμέτρηση μιας παρέας παιδιών με τον εφιαλτικό κλόουν Pennywise, πρόκειται σήμερα να ξεπεράσει το όριο των 232,9 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ. Δεδομένου ότι το κόστος της ταινίας δεν ξεπέρασε τα 35 εκατ. δολάρια, πρόκειται για πρωτοφανή επιτυχία που έχει ήδη εξασφαλίσει στο φιλμ μια θέση στην ιστορία του σινεμά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος της «πιο κερδοφόρας ταινίας τρόμου» όλων των εποχών συνοδεύεται από έναν αστερίσκο, αφού αποδόθηκε για πρώτη φορά στην ταινία «Εξορκιστής» από τη Warner Bros, η οποία αποφάνθηκε ότι ταινίες όπως η «Έκτη Αίσθηση» και τα «Σαγόνια του Καρχαρία» δεν μπορούν να κατηγοριοποιηθούν ως αποκλειστικά τρόμου, αφού εμπεριέχουν στοιχεία από πολλά κινηματογραφικά είδη.

Πάντως, με τη φόρα που έχει πάρει το «It» και ο σατανικός κλόουν Pennywise, δεν θα είναι καθόλου παράξενο αν η ταινία βρεθεί τουλάχιστον στην πρώτη πεντάδα των πιο κερδοφόρων ταινιών όλων των εποχών.

https://www.youtube.com/watch?v=hAUTdjf9rko

Ένα από τα πιο τρομακτικά βιβλία του «μετρ του τρόμου»

«Το Αυτό», ένα από τα πλέον αγαπημένα βιβλία του «μετρ του τρόμου» Στίβεν Κινγκ, κυκλοφόρησε το 1986 και γνώρισε τεράστια επιτυχία. Η μεταφορά του σε μίνι σειρά το 1990 σε σκηνοθεσία Tommy Lee Wallace είχε συγκεντρώσει πολύ καλές κριτικές, κυρίως χάρη στην ερμηνεία του υπέροχου Tim Curry στον ρόλο του υπερφυσικού κλόουν, ο οποίος ενσαρκώνει τους βαθύτερους φόβους του καθένα μας.

Ωστόσο, το γεγονός ότι το 1990 κόπηκαν πολλά κομμάτια του βιβλίου ώστε να χωρέσουν οι ιστορίες των ηρώων σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους της ζωής τους στα δύο επεισόδια, άφησε πολλούς φαν του Stephen King παραπονεμένους.

Η κινηματογραφική μεταφορά του 2017, σε σκηνοθεσία Andy Muschietti, δεν κάνει το ίδιο λάθος αφού εστιάζει μόνο στην ιστορία των ηρώων ως παιδιά, με το δεύτερο «κεφάλαιο» να προορίζεται για το σίκουελ τη ταινίας.

Στην ταινία «Το Αυτό» πρωταγωνιστεί ο Bill Skarsgard («Allegiant», τηλεοπτική σειρά «Hemlock Grove») ως ο βασικός κακός της ιστορίας.

https://www.youtube.com/watch?v=8i3_2iGTQi8

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση