HomeΚΟΣΜΟΣΑυξήσεις στους πιλότους της δίνει η Ryanair μετά το μπάχαλο με τις πτήσεις

Αυξήσεις στους πιλότους της δίνει η Ryanair μετά το μπάχαλο με τις πτήσεις

«Τα κάναμε θάλασσα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μισθολογικές αυξήσεις και μπόνους στους πιλότους της αποφάσισε να δώσει η Ryanair, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει το «κύμα» φυγής τους αλλά και να αποφύγει την ακύρωση και άλλων πτήσεων.

Η ιρλανδική εταιρία, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη βάσει του αριθμού των επιβατών, βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα κύμα εξοργισμένων πελατών μετά την ξαφνική ανακοίνωσή της την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδιάζει την ακύρωση 40-50 πτήσεων ημερησίως για τις εβδομάδες έως τις 31 Οκτωβρίου, αποδίδοντας τις ακυρώσεις σε μια αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της ετήσιας αδείας των πιλότων.

Επιπλέον, η εταιρία προσέφερε αυτή την εβδομάδα μπόνους ύψους έως 12.000 ευρώ στους πιλότους για να εργαστούν 10 επιπλέον ημέρες και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Ο Ο’Λίρι αρνήθηκε ότι ένας μεγάλος αριθμός πιλότων είχε απορρίψει την προσφορά, ζητώντας νέα συμβόλαια.

Διέψευσε επίσης κάποια δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία κάποιοι πιλότοι είχαν απειλήσει με κινητοποιήσεις και φάνηκε να απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι μπορεί να υπάρξει ένταση στις σχέσεις με τους εργαζομένους. «Θα υπάρξουν λογομαχίες με τους πιλότους; Ίσως. Αυτά συμβαίνουν εδώ και περίπου 30 χρόνια», δήλωσε.

Περίπου 500 από τους 4.200 πιλότους της Ryanair αναμένεται να πάρουν άδεια τεσσάρων εβδομάδων τον Οκτώβριο, δήλωσε, άρα ίσως τους ζητηθεί να κρατήσουν τη μία εβδομάδα για μετά την 1η Ιανουαρίου.

Την ίδια ώρα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο οποίος ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για τη δυσλειτουργία παραδεχόμενος πριν λίγες ημέρες ότι «τα κάναμε θάλασσα», διαβεβαιώνει ότι «δεν θα υπάρξουν άλλες ακυρώσεις λόγω προβλημάτων», ωστόσο εκπρόσωπος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο διευθύνων σύμβουλος είπε πως δεν μπορεί να εγγυηθεί, ωστόσο, ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα λόγω των καιρικών συνθηκών ή ενδεχόμενων απεργιών από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση