Έφτασε λίγο μετά τις 11 το πρωί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης” ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα παραμείνει στο νησί μας για δύο ημέρες, συμμετέχοντας στο 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης στο Ηράκλειο, αλλά και στο Φόρουμ των ευρωπαϊκών νησιών στα Χανιά.

Πρώτος σταθμός της διήμερης παραμονής του πρωθυπουργού είναι το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας, στο οποίο έφτασε πριν από λίγο για να ενημερωθεί για τα τεχνολογικά επιτεύγματα και τις έρευνες που πραγματοποιούνται στα εργαστήρια του ινστιτούτου.

Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Παδείας, Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο πρόεδρος του ΙΤΕ Νεκτάριος Ταβερναράκης.

Οι επιτελείς του Μαξίμου έκριναν ότι η Κρήτη προσφέρεται κατ εξοχήν στην εσπευσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει άρδην την πολιτική ατζέντα και να ξεφύγει από το γκρίζο περιβάλλον στο οποίο οδηγήθηκε από τις εξελίξεις με την Eldorado, το Ελληνικό, την Fraport, την δραματική υστέρηση των εσόδων που απειλεί με λήψη πρόσθετων μέτρων το 2018, και -φυσικά και κατά κύριο λόγο- το τεράστιο ζήτημα της πετρελαιοκηλίδας, που μετέτρεψε το ήδη μουντό πολιτικό σκηνικό σε… κατάμαυρο!

Οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου προσδοκούν η παρουσία του πρωθυπουργού και αυτά στα οποία θα αναφερθεί ( βόρειος οδικός άξονας, το αεροδρόμιο στο Καστέλι, σ’ ότι αφορά τα κατασκευαστικά, η διασύνδεση με την Δυτική Πελοπόννησο, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, ενώ ιδιαίτερη και “εντυπωσιακή” αναφορά θα γίνει στον τουρισμό και στην διευκόλυνση του αγροτικού τομέα) θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να μιλήσει η κυβέρνηση για «επίσπευση» του αναπτυξιακού πλάνου της, κάτι φυσικά που θα εκμεταλλευθεί στο έπακρο σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Το πρόγραμμα Τσίπρα στην Κρήτη

Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί αρχικά το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στο Ηράκλειο και στις 6 το απόγευμα θα συμμετάσχει σε σύσκεψη για τη σύνοψη του Περιφερειακού Συνεδρίου με τους υπουργούς που συμμετείχαν στις εργασίες του, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

Στις 7.30 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού στο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στο κινηματοθέατρο Αστόρια.

Ωστόσο συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικού, άνεργοι και αγρότες διοργανώνουν παγκρήτιο συλλαλητήριο την ώρα της ομιλίας του στο κέντρο του Ηρακλείου, διαμαρτυρόμενοι για τα σκληρά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για όλους τους εργασιακούς κλάδους.

Αύριο Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τα Χανιά, όπου στις 10 το πρωί θα απευθύνει ομιλία στο φόρουμ «Καθαρή ενέργεια για τα νησιά της Ε.Ε».

Διαφήμιση
Διαφήμιση