Νωρίτερα από το αρχικώς προβλεπόμενο θα βρίσκεται αύριο στο Ηράκλειο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος με την ομιλία του θα κλείσει τις εργασίες του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κρήτης που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Ηράκλειο λίγο μετά τις 11:00 το πρωί και πρώτος σταθμός των επισκέψεών του θα είναι το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας όπου και θα ξεναγηθεί στις 12 το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Χωρίς να έχει ακόμη οριστικοποιηθεί εξετάζεται το ενδεχόμενο ο κ. Τσίπρας να κάνει μια σύντομη περιοδεία στη Μυρτιά, ενώ πριν από τις απογευματινές εργασίες του συνεδρίου θα έχει μια σύντομη συνάντηση με τους υπουργούς και τους υφυπουργούς που θα βρίσκονται στο νησί.

Βάσει του προγράμματος του συνεδρίου η ομιλία του κ. Τσίπρα έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 19:30 το απόγευμα.
Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στα Χανιά για το φόρουμ “Καθαρή ενέργεια για όλα τα ευρωπαϊκά νησιά”, οι εργασίες του οποίου θα διεξαχθούν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

Δύο οι κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο

Στο μεταξύ, σωματεία και συνδικαλιστικοί φορείς ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνονται αύριο το απόγευμα στο Ηράκλειο με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού και τη διεξαγωγή του Αναπτυξιακού Συνεδρίου.

Η μία συγκέντρωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στις 18:00 ενώ την ίδια ώρα στην πλατεία Κορνάρου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση που έχει διοργανώσει το ΠΑΜΕ Ηρακλείου.

Στην κινητοποίηση αυτή, που έχει προσλάβει παγκρήτιο χαρακτήρα αναμένονται διαδηλωτές και από τους άλλους νομούς του νησιού, ενώ στους δρόμους θα βγουν και οι αγρότες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε επίσημα η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν 55 εργατικά σωματεία, αγροτικοί σύλλογοι, σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών, φοιτητικοί σύλλογοι και ομάδες γυναικών της ΟΓΕ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση