HomeHL-WorldΓερμανία: Έρευνα για πλαστογραφία ενόψει των εκλογών

Γερμανία: Έρευνα για πλαστογραφία ενόψει των εκλογών

Αναστάτωση λίγα 24ωρα πριν την κρίσιμη Κυριακή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τις επιστολές που στάλθηκαν σε ψηφοφόρους και τους διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει λόγος να πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή (24/9) επειδή οι πολιτικές προτιμήσεις τους έχουν ήδη καταγραφεί από τις αναρτήσεις που κάνουν στο διαδίκτυο.

Ορισμένες από τις επιστολές αυτές φέρουν το λογότυπο των ομοσπονδιακών εκλογικών αρχών, που σημαίνει ότι ο αποστολέας ίσως να έχει διαπράξει πλαστογραφία, όπως έγινε γνωστό από την εισαγγελία του Βισμπάντεν.

Το περιεχόμενο των επιστολών είναι «χοντροκομμένο» και «θα μας προκαλούσε έκπληξη αν οι άνθρωποι το πίστευαν» είπε ένας εκπρόσωπος των εκλογικών αρχών.
Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το ποιος ευθύνεται για αυτή τη φάρσα που φαίνεται ότι βασίστηκε σε ένα ανέκδοτο που γράφτηκε πρόσφατα σε γερμανικό περιοδικό, το c’t που ασχολείται με θέματα πληροφορικής και διαδικτύου. Στο c’t φιλοξενήθηκε ένα σατιρικό άρθρο στο οποίο ένας υποτιθέμενος ψηφοφόρος πληροφορήθηκε ότι η ψήφος του θα πάει αυτομάτως σε ένα συγκεκριμένο κόμμα, αφού εκτιμηθούν οι ιστότοποι που επισκέφθηκε στο διαδίκτυο και οι χρεώσεις στις πιστωτικές κάρτες του.

Στις επιστολές που στάλθηκαν στους (πραγματικούς) Γερμανούς ψηφοφόρους, αναφέρεται ότι με βάση τις αναρτήσεις τους, έχουν ψηφίσει το «Κόμμα των Χριστιανών που υπακούουν στις Γραφές» ή τον «Συνασπισμό του Βασικού Μισθού».

«Οι επιστολές έμοιαζαν αληθινές, για αυτό ερευνούμε την πιθανότητα πλαστογραφίας εγγράφων» είπε ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση