HomeHL-9Ένταση στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Ένταση στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Οι διοργανωτές καταγγέλλουν ότι εμποδίστηκαν από τους αστυνομικούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Ηράκλειο από το ΠΑΜΕ Ηρακλείου με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η κινητοποίηση ήταν δυναμική ωστόσο το συλλαλητήριο που είχε προγραμματιστεί να ακολουθήσει αμέσως μετά, εμποδίστηκε από τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν παραταχθεί στην περιοχή γύρω από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου όπου διεξάγεται το Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης.

poreia-pame1

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

Η διαδήλωση ήταν μαζική, μαχητική και γεμάτη παλμό. Εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών συγκεντρώθηκαν ενάντια στην «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης στο Ηράκλειο. Το συλλαλητήριο εμποδίστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας, πριν φτάσει στο πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου όπου πραγματοποιούνταν το αναπτυξιακό συνέδριο. Οι δυνάμεις της αστυνομίας εκτελούσαν κυβερνητική εντολή που είχε ως σκοπό να κρατήσει μακριά τις αντιδράσεις των εργαζομένων από το σημείο που συζητιέται η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων αφού κατήγγειλαν τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, συνέχισαν την πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου καλώντας τον ηρακλειώτικο λαό να απαντήσει μαχητικά αύριο Πέμπτη με συλλαλητήριο, ημέρα ομιλίας του πρωθυπουργού στην «αναπτυξιακή» φιέστα της Κυβέρνησης στο Ηράκλειο”.

poreia-pame3

Διαφήμιση
Διαφήμιση