HomeHL-EconomyΚληρώνει 1.000ρικα η Εφορία για να μαζέψει αποδείξεις

Κληρώνει 1.000ρικα η Εφορία για να μαζέψει αποδείξεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέρασε από σαράντα κύματα αλλά σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, η φορολοταρία θα δώσει το παρόν στο τέλος Σεπτέμβρη ή το αργότερο αρχές Οκτώβρη και στην κληρωτίδα θα μπουν όλες οι e-αποδείξεις του Αυγούστου.

Ο ακριβής χρόνος της πρώτης κλήρωσης η οποία θα μοιράσει 1.000 ευρώ σε χίλιους φορολογούμενους θα κριθεί ανάλογα με το χρόνο ολοκλήρωσης της επεξεργασίας των στοιχείων που έχουν αποστείλει οι τράπεζες αναφορικά με τις πληρωμές μέσω πλαστικού χρήματος τον Αύγουστο.

Με τον τρόπο αυτό θα μοιράζεται κάθε μήνα ένα εκατομμύριο ευρώ έως και το τέλος του έτους. Δεδομένου ότι στον προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί 12 εκατ. ευρώ και κληρώσεις για τους πρώτους οκτώ μήνες δεν έχουν γίνει, αρμόδιο στέλεχος αναφερόμενο χθες στα 8 εκατ. ευρώ ανέφερε πως «θα υπάρξουν δωράκια»…

Τα τέλη κυκλοφορίας

Η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης θεωρείται θέμα ημερών όπως άλλωστε και η λήψη των τελικών αποφάσεων αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας του 2018.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών περιμένει τα αποτελέσματα της στατιστικής επεξεργασίας δύο προτάσεων που έχουν αποσταλεί στις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. «Μην περιμένετε θεαματικές αλλαγές», αναφέρει στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών διαψεύδοντας μάλιστα σενάρια διεύρυνσης του αριθμού των κλιμακίων υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας.

Σε καμία από τις δύο εναλλακτικές δεν προβλέπονται, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ούτε αυξήσεις τελών κυκλοφορίας για τους κατόχους Ι.Χ νέας γενιάς αλλά ούτε και αυξήσεις φόρων στα καύσιμα. Στόχος είναι, σύμφωνα με τις προωθούμενες παρεμβάσεις να ελαφρυνθούν κάτοχοι παλαιών Ι.Χ μεγάλου κυβισμού ώστε να δημιουργηθεί κίνητρο ανάκτησης πινακίδων.

Οι παρεμβάσεις άλλωστε, αναμένεται πως θα έχουν ελάχιστη έως μηδενική επίδραση στο λογαριασμό του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ που καλούνται κάθε χρόνο να εξοφλήσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων. Οι σχετικές αποφάσεις επιδιώκεται να κλειδώσουν μέσα στον Σεπτέμβρη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση