HomeHL-9Από Οκτώβρη η «λοταρία»: Τώρα υπόσχονται «τζακ ποτ» 8 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο!

Από Οκτώβρη η «λοταρία»: Τώρα υπόσχονται «τζακ ποτ» 8 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο!

«Πρόβα τζενεράλε» πριν ξεκινήσουν οι κληρώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην τελική ευθεία για να ξεκινήσει από τις αρχές Οκτώβρη, μπαίνει το σύστημα της κλήρωσης των αποδείξεων. Στο υπουργείο Οικονομικών αναμένουν το «έχει καλώς» από την τεχνική εταιρία που έχει αναλάβει το έργο της κληρώσεως και βρίσκεται στο στάδιο των τελικών δοκιμών, πριν την πρώτη μεγάλη κλήρωση.

Το σύστημα στο οποία έχει καταλήξει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ότι κάθε μήνα θα αναδεικνύονται 1.000 τυχεροί που θα κερδίζουν 1.000 ευρώ. Οι κληρώσεις θα γίνονται με βάση τις πληρωμές που έχουν γίνει τον προηγούμενο μήνα με e – banking και «πλαστικό χρήμα». Αρχή θα γίνει τον Οκτώβριο, με βάση τα στοιχεία που έχουν στείλει οι τράπεζες για τις πληρωμές με κάρτες ή ηλεκτρονική τραπεζική, οι οποίες έγιναν τον Σεπτέμβριο.

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε μία κλήρωση κάθε μήνα από τις αρχές του έτους και να μοιραστούν 12 εκατομμύρια ευρώ φέτος στους τυχερούς. Η ιδέα ήταν να μοιράζεται 1 εκατομμύριο ευρώ το μήνα. Αν και ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε τα Χριστούγεννα πέρυσι, έχουν παρέλθει ήδη 8 μήνες.

Για τον λόγο αυτό, εκτός από τις τέσσερις κληρώσεις για τις αγορές που καταγράφονται κατά τους μήνες Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο, σχεδιάζεται και μια έξτρα «σούπερ κλήρωση» όπου θα μοιραστεί το αδιάθετο ποσό των 8 εκατομμυρίων για τους πρώτους 8 μήνες που δεν εφαρμοζόταν το μέτρο. Εναλλακτικά, στο οικονομικό επιτελείο κάνουν σκέψεις και για έξτρα κληρώσεις, πέραν από τις μηνιαίες, για αποδείξεις που ήδη εκδίδονται ή έχουν εκδοθεί από τις αρχές του έτους, με περισσότερους νικητές που κάνανε ηλεκτρονικά τις πληρωμές τους στο οκτάμηνο του 2017.

Με τροπολογίες που ψηφίστηκαν τέλη Ιουλίου, ξεκαθαρίστηκε και ότι στα έπαθλα των κληρώσεων δεν θα επιβάλλεται ούτε ο φόρος που παρακρατείται στα κέρδη από τυχερά παιχνίδια.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση