HomeΚΡΗΤΗ“Άρπαξαν τα περιφερειακά αεροδρόμια μετά από εκβιασμό”

“Άρπαξαν τα περιφερειακά αεροδρόμια μετά από εκβιασμό”

Νέα παρέμβαση της Πρωτοβουλίας πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επανέρχεται η Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου “Ι. Δασκαλογιάννης” των Χανίων, μετά την απόφασή της να μην προχωρήσει σε ενέργειες διαμαρτυρίας ή κινητοποιήσεις μεσούσης της τουριστικής περιόδου.
Σε σημερινή της ανακοίνωση επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:

Η ανοικτή πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» και των υπολοίπων δεκατριών περιφερειακών αεροδρομίων οφείλει να ενημερώσει για μία ακόμα φορά τους πολίτες των Χανίων και της Δυτικής Κρήτης για τις αρνητικές εξελίξεις που έχουν προκύψει μετά την ανάληψη από τη γερμανική Fraport της διαχείρισης των ελληνικών αερολιμένων.

Η πρωτοβουλία μας τόνισε από την αρχή της θερινής περιόδου ότι δεν θα προχωρούσε σε ενέργειες που θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ως ενέργειες που θίγουν τον τουρισμό και να δοθεί έτσι η δυνατότητα σε ορισμένους συμπολίτες να δημαγωγήσουν εις βάρος της προσπάθειας μας όπως έκαναν ανεπιτυχώς στο παρελθόν.

Οφείλουμε να επισημάνουμε για μία ακόμα φορά ότι ο αγώνας μας για επανάκτηση των εκχωρηθέντων ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων και η δημιουργία ταυτόχρονα δημόσιου ενιαίου φορέα διαχείρισης αερολιμένων εξακολουθεί και αποτελεί στρατηγικό στόχο μας με μία ταυτόχρονα προσπάθεια διεύρυνσης της παρεμβάσεως μας και σε άλλα θέματα που απασχολούν την τοπική μας κοινότητα με γνώμονα την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος, της πόλης μας και των κατοίκων της.

Σε αυτή την κατεύθυνση συμμετέχουμε δραστήρια στις πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση των Μνημείων στο Λόφο Καστέλι οι οποίες εναντιώνονται στα νέα ήθη για την πανεπιστημιακή κοινότητα που προσπαθεί να εισαγάγει, προμελετημένα από τις αρχές του 2014, η απερχόμενη πρυτανική αρχή του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Καταδικάζουμε τις ενέργειες της απερχόμενης πρυτανικής αρχής η οποία εν κρυπτώ, όπως συνηθίζει, συνεργάζεται και με τους Γερμανούς της fraport σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα.

Οι εξελίξεις, μετά την ανάληψη των αεροδρομίων από τους Γερμανούς, επιδρούν ευθέως στην τοπική αλλά και στο σύνολο της οικονομίας της χώρας Η Fraport ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 310 εκατομμυρίων ευρώ για το έτος 2017 τα οποία θα προέλθουν, όπως η ίδια αναφέρει, από την χρήση των ελληνικών αεροδρομίων. Επιβεβαιώθηκε λοιπόν η τοποθέτηση μας για το θέμα αυτό όπως και η άποψη μας ότι οι Γερμανοί υφάρπαξαν τα ελληνικά αεροδρόμια κατόπιν εκβιασμού για να διασώσουν την μητρική εταιρεία η οποία είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα όπως αποδείχθηκε από την ανάγνωση των ισολογισμών της.

Χαρακτηριστικές είναι όμως οι πρόσφατες δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού της κυβέρνησης Σπίρτζη, ο οποίος αφού υπέγραψε την παράδοση των αεροδρομίων, διαπιστώνει τώρα ότι η κατάσταση στα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια είναι χειρότερη με την γερμανική διοίκηση. Κορκοδείλια δάκρυα. Ευθύνες σοβαρές φέρουν σε όλες οι κυβερνήσεις οι οποίες υπέγραψαν την εκχώρηση των 14 κερδοφόρων αεροδρομίων συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής.

Οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι οι Γερμανοί δεν είναι «επενδυτές» αλλά συμπεριφέρονται ως αποικιοκράτες. Όχι μόνο δεν προχώρησαν σε μικρές έστω επενδύσεις και βελτιώσεις της εικόνας των αεροδρομίων αλλά αφού οικειοποιήθηκαν έργα που είχαν δρομολογηθεί και χρηματοδοτηθεί απαιτούν από το ελληνικό δημόσιο να τους δοθούν 100 εκατομμύρια ευρώ για δήθεν εργασίες που έκαναν κατά την διάρκεια της περιόδου που παράνομα είχαν εισέλθει στα ελληνικά αεροδρόμια. Κανονικό, δηλαδή, πλιάτσικο!!!

Υπενθυμίζουμε ότι η πρωτοβουλία μας είχε προβεί σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για την παράνομη εγκατάσταση των Γερμανών στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» ενώ είχε επισκεφθεί και ενημερώσει την Εισαγγελία Χανίων η οποία δυστυχώς επέλεξε να μην διερευνήσει τις καταγγελίες μας.

Ποιος θα αναλάβει τις ευθύνες για τις εξωφρενικές και ανυπόστατες τούτες απαιτήσεις των Γερμανών οι οποίοι εκτός των άλλων δεν έφεραν στη χώρα ούτε ένα ευρώ αλλά αντιθέτως δανείστηκαν από τις Ελληνικές τράπεζες και τον ελληνικό λαό;

Ενημερώνουμε τους πολίτες των Χανίων και της Δυτικής Κρήτης ότι το θέμα με την εκχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων δεν έχει κλείσει. Τους καλούμε να μην αποδεκτούν την κατάληψη των πυλών εισόδου της χώρας και να ενημερώνουν το φιλικό τους περιβάλλον και τους ξένους επισκέπτες για τον εκβιασμό που άσκησε στη χώρα μας και η γερμανική κυβέρνηση και οι λεγόμενοι «δανειστές».

Διαφήμιση
Διαφήμιση