HomeΕΛΛΑΔΑΟρίστηκαν δύο εισαγγελείς για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ορίστηκαν δύο εισαγγελείς για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Θα επιχειρήσουν να βάλουν τέλος στο «άβατο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τέλος στα φαινόμενα ανομίας θα επιχειρήσουν να θέσουν οι αστυνομικές αρχές με τη συνδρομή των Εισαγγελικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, με εκτεταμένους αστυνομικούς ελέγχους στους χώρους του ΑΠΘ και τον ορισμό δύο εισαγγελικών λειτουργών, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκε στο αίτημα που απηύθυνε το ίδρυμα προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες από την πολιτεία για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών και της εγκληματικότητας που βρίσκεται σε έξαρση στο πανεπιστημιακό campus. Οι δύο εισαγγελείς, στο πλαίσιο του εποπτικού ρόλου τους θα καθοδηγούν τις αστυνομικές αρχές για την αντιμετώπιση των φαινομένων.

Με έγγραφό του προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο και τον αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών, Γεώργιο Νούλη, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών, Λάμπρος Τσόγκας, τους πληροφορεί ότι έχει ενημερώσει ήδη τον διευθυντή της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης «για την ανάγκη εκτεταμένων ερευνών στον χώρο του ΑΠΘ με τις δέουσες δικονομικές ενέργειες».

Μάλιστα, αφού οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν αναλάβει -με βάση το οργανόγραμμα της Εισαγγελίας για το νέο δικαστικό έτος- την εποπτεία των αστυνομικών ερευνών σε χώρους ΑΕΙ, ο κ. Τσόγκας ζητεί από τους ίδιους να αναλάβουν άμεσες ενέργειες «ώστε στο πλαίσιο του εποπτικού ρόλου τους» να καθοδηγήσουν τις αστυνομικές Αρχές «για τη σταθερή, επιτυχή και άμεση αντιμετώπιση» της διακίνησης ναρκωτικών και της εγκληματικότητας (όπως διακεκριμένες κλοπές και άλλες αξιόποινες πράξεις).

Ο διευθύνων την Εισαγγελία ζητεί, επίσης, να του παραδίδονται στατιστικά στοιχεία σε μηναία βάση για τους παραπάνω αστυνομικούς ελέγχους, ενώ καλεί τους δύο εισαγγελείς η εποπτεία των ερευνών «να είναι τέτοια, που να μην οδηγήσει σε χωροταξική μετάθεση της εγκληματικότητας στην περιοχή της Ροτόντας, αλλά στην ικανοποιητική μείωση στη γενικότερη περιοχή».

Της εισαγγελικής πρωτοβουλίας προηγήθηκε ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου και του πρυτανικού συμβουλίου του ΑΠΘ να απευθυνθούν στην Εισαγγελία και την αστυνομία για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διακίνησης ναρκωτικών στην πανεπιστημιούπολη. Σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε προ ημερών το Ίδρυμα τόνιζε τα εξής: «Τα δύο σώματα (Σύγκλητος και Πρυτανικό Συμβούλιο) επιβεβαίωσαν προηγούμενες αποφάσεις τους ότι το θέμα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και αποφάσισαν ομόφωνα να απευθύνουν έγγραφη πρόσκληση προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, σε εφαρμογή του άρθρου 3 παρ. 2 του Ν. 4485/2017, για συνεχή παρέμβαση και διενέργεια ελέγχων των αρμόδιων οργάνων της αστυνομίας εντός της πανεπιστημιούπολης, αποκλειστικά και μόνο προς αντιμετώπιση του προβλήματος διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση