HomeΚΡΗΤΗΧανιά: Μέσω της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα η κατασκευή οκτώ νέων σχολικών μονάδων

Χανιά: Μέσω της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα η κατασκευή οκτώ νέων σχολικών μονάδων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέσα από διεθνή διαγωνισμό, ο Δήμος Χανίων προχωρά στην ανέγερση οκτώ νέων σχολικών συγκροτημάτων και την αναβάθμιση του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, έργα που θα πραγματοποιηθούν με τη διαδικασία της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Στόχος είναι να προκηρυχθούν εντός του 2018.

Στο χρονοδιάγραμμα για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις αναφέρθηκε το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος, Τάσος Βάμβουκας, κάνοντας γνωστό ότι η πρόταση του δήμου υλοποιείται μετά και την έγκρισή της από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή.

«Η απόφαση για την κατασκευή οκτώ νέων σχολείων και η ανακατασκευή του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, κόστους 40 εκατ. ευρώ, αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση που έγινε τα τελευταία 70 έτη στον δήμο μας. Η επένδυση αυτή έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία, γιατί αφορά τα παιδιά μας» τόνισε ο κ. Βάμβουκας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην άμεση -όπως είπε- ανταπόκριση και συμβολή του αρμόδιου υπουργού, Γιώργου Σταθάκη και όλων των εμπλεκόμενων κρατικών φορέων, προκειμένου να προχωρήσει η πρόταση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση