HomeHL-WorldΜε εκτροχιασμούς τρένων, πυρκαγιές και τροφικές δηλητηριάσεις απειλούν οι τζιχαντιστές την Ευρώπη

Με εκτροχιασμούς τρένων, πυρκαγιές και τροφικές δηλητηριάσεις απειλούν οι τζιχαντιστές την Ευρώπη

Νέα μορφή επιθέσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για πιθανές επιθέσεις μοναχικών λύκων του Ισλαμικού Κράτους στην Γηραιά Ήπειρο με εκτροχιασμό τρένων, τροφικές δηλητηριάσεις αλλά και πυρκαγιές, προειδοποιεί η γαλλική αστυνομία, σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο που έχει στην κατοχή της η Le Parisien.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, στο 7σέλιδο εμπιστευτικό έγγραφο των γαλλικών αρχών αναφέρεται: «Λόγω της πρόσφατης προπαγάνδας των τζιχαντιστών που παροτρύνει για εκτροχιασμό αμαξοστοιχιών, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί σε τυχόν αναφορές για διείσδυση ή για απόπειρα δολιοφθοράς στις σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις».

Το έγγραφο, το οποίο επικεντρώνεται σε πτυχές της «προπαγάνδας των τζιχαντιστών» τους τελευταίους 3 μήνες, προειδοποιεί πως οι τρομοκράτες έχουν εντολή να κατασκευάζουν εκρηκτικά «σύμφωνα με τα εγχειρίδια», να κρύβουν τη ριζοσπαστικοποίησή τους, ενώ καλούν τους «μοναχικούς λύκους» να προκαλέσουν «εκτροχιασμούς τρένων, δασικές πυρκαγιές ή τροφικές δηλητηριάσεις» στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το έγγραφο, «οι απειλές επίθεσεις παραμένουν πολύ υψηλές» στη Γαλλία. Επίσης, στο έγγραφο επισημαίνεται πως εκτός από το σιδηροδρομικό δίκτυο, απαιτείται αυξημένη επαγρύπνηση σε σχολεία και πανεπιστήμια, καθώς διαθέτουν «ευαίσθητα προϊόντα ή υλικά» τα οποία οι τζιχαντιστές μπορούν να κλέψουν από εργαστήρια προκειμένου να κατασκευάσουν εκρηκτικά.

Στους πιθανούς στόχους, που είναι πιο ευάλωτοι σε επιθέσεις, περιλαμβάνονται επίσης τα τουριστικά αξιοθέατα που θεωρούνται «σύμβολο του δυτικού τρόπου ζωής».

Στο εμπιστευτικό έγγραφο, αναφέρεται επίσης και η απειλή επιθέσεων όπου οι μοναχικοί λύκοι μπορεί να επιτεθούν με αυτοκίνητα επάνω σε πλήθος. Παρόμοια περιστατικά σημειώθηκαν αυτό το καλοκαίρι στο Λονδίνο και τη Βαρκελώνη. Συνιστάται δε, σε εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων να ελέγχουν την ταυτότητα των πελατών τους και να «αναφέρουν χωρίς καθυστέρηση οποιαδήποτε ύποπτη συμπεριφορά» ή «κλοπή οχημάτων».

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση