HomeΕΛΛΑΔΑΣτο νοσοκομείο Φιλιατών κάνουν διάγνωση με… «επιφύλαξη»!

Στο νοσοκομείο Φιλιατών κάνουν διάγνωση με… «επιφύλαξη»!

Δείτε τι λέει η ΠΟΕΔΗΝ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν έχουν τέλος οι πρωτοφανείς αποκαλύψεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για όσα γίνονται στις δημόσιες δομές υγείας.

Η πλέον πρόσφατη -αλλά όχι και τελευταία- προέρχεται από το νοσοκομείο Φιλιατών στη Θεσπρωτία, η διοίκηση του οποίου έχει καλέσει τους ακτινολόγους να δίνουν διάγνωση με… επιφύλαξη επειδή το μηχάνημα του υπερήχου δεν είναι αξιόπιστο!

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, το μηχάνημα έχει μειωμένη απεικονιστική ικανότητα, λόγω παλαιότητας. Όταν η διευθύντρια του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου ενημέρωσε τον διοικητή ότι με τον υπερηχογράφο δεν μπορούν να γίνονται ασφαλείς διαγνώσεις, ο διοικητής έδωσε εντολή αφενός μεν να συνεχιστεί η διενέργεια εξετάσεων με τον υπερηχογράφο, αφετέρου να μπαίνει σημείωση στο έγγραφο της διάγνωσης ότι… υπάρχει επιφύλαξη ως προς το διαγνωστικό αποτέλεσμα!

Ωστόσο, η πέρα από κάθε λογική, ηθική, ιατρική δεοντολογία αντίδραση του επικεφαλής του νοσοκομείου Φιλιατών είχε και συνέχεια, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία. Με έγγραφο του, ο διοικητής καλεί τους διευθυντές των κλινικών να δίνουν παραπεμπτικό για την πραγματοποίηση των εξετάσεων σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, στην περίπτωση που έχουν επιφύλαξη ως προς το διαγνωστικό αποτέλεσμα του υπερήχου.

«Το ότι με τον τρόπο αυτό οι ασθενείς υποβάλλονται δύο φορές στην ίδια εξέταση, πληρώνοντας οι ίδιοι ή το Ταμείο τους για τη δεύτερη» όπως παρατηρεί η ΠΟΕΔΗΝ προφανώς ουδεμία σημασία έχει για τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Δυσλειτουργίες διαπιστώνει η Ομοσπονδία και σε ό,τι αφορά τη στελέχωση του νοσοκομείου: οι βασικές κλινικές και τα τμήματα λειτουργούν με τρεις ειδικούς ιατρούς, μένουν ακάλυπτες ημέρες εφημεριών, σε ένα νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις νοσηλευτών σε όλες τις κλινικές και τα τμήματα, καθώς και ελλείψεις στο παραϊατρικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση