HomeHL-GreeceΜετά την Εldorado και την καταστροφή του Σαρωνικού ο Τσίπρας συγκαλεί υπουργικό

Μετά την Εldorado και την καταστροφή του Σαρωνικού ο Τσίπρας συγκαλεί υπουργικό

Στις 10:30

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έπειτα από τα απανωτά –πολιτικά και επικοινωνιακά- χτυπήματα της τελευταίας εβδομάδας για το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός συγκαλεί στις 10.30 το υπουργικό Συβμούλιο.

Οι ατυχείς χειρισμοί τόσο για την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό, αλλά και το «παράθυρο» του ΥΠΟΙΚ για τυχόν νέα μέτρα το 2018 προκάλεσαν αναταράξεις και έφεραν στην επιφάνεια υπόγειες συγκρούσεις που μαίνονται στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Καθόλου τυχαία, ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να απευθυνθεί δήμοσια στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ενώ αναμένεται να περιγράψει με σαφήνεια τη στρατηγική που θα ακολουθήσει τους αμέσους επόμενους μήνες η κυβέρνηση θέτοντας προτεραιότητες και στόχους στο νομοθετικό έργο.

Απολογισμός και αφήγημα για επενδύσεις

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στις τελευταίες εξελίξεις για το «ναυάγιο» του πλοίου Αγία Ζώνη ΙΙ, καθώς συντελέστηκε μια τεράστια οικολογική καταστροφή για την οποία πρέπει να αποδοθούν ευθύνες, ενώ η κυβέρνησή του υπέστη τεράστιο επικοινωνιακό πλήγμα με σύσσωμη την αντιπολίτευση να τους ασκεί κριτική.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου θεωρείται σίγουρο ότι ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να εμφανιστεί ξανά ώς εγγυητής των επενδύσεων και της ανάπτυξης, να επαναφέρει δηλαδή την εικόνα που επιχείρησε να καλλιεργήσει επί δυο ημέρες στη ΔΕΘ και σχεδόν καταστράφηκε όταν την επομένη, ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές, η Eldorado Gold, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποχωρήσει σε περίπτωση που δεν ξεπεραστούν τα συνεχή εμπόδια που βάζει στην επένδυση η κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να διαμηνύσει προς όλους ότι πρέπει να αξιοποιηθεί το θετικό μομέντουμ της οικονομίας. Για το λόγο αυτό άλλωστε, προχώρησε στην σύσταση της Task Force, που θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού.

«Καμπανάκια» για το συντονισμό πριν αρχίσει η τρίτη αξιολόγηση

Με την προσοχή του πρωθυπουργού να είναι στραμμένη και στην έναρξη αλλά και στην έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, ο ίδιος πρόκειται να στείλει στους υπουργούς σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να κάνει ανεκτά και νέα κρούσματα έλλειψης συντονισμού. Και σε καμία περίπτωση κωλυσιεργίες και διαχειριστικές ανεπάρκειες.

Συν τοις άλλοις, ο κ. Τσίπρας κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά του για τον ανασχηματισμό. Οπότε, όλοι πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν ότι ειδικά από δω και πέρα εισέρχονται σε…διακεκαυμένη ζώνη.

Επίθεση σε Μητσοτάκη

Μόλις ένα εικοσιτετράωρο μετά την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσίπρας είναι σίγουρο ότι θα εξαπολύσει δριμεία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μια πρόγευση άλλωστε υπήρξε από άλλα κυβερνητικά στελέχη που χαρακτήρισαν τον πρόεδρο της ΝΔ «ακραία νεοφιλελεύθερο» και «ατζέντη επιχειρηματικών συμφερόντων».

Στο επίκεντρο και η νέα ηγεσία το Αρείου Πάγου

Τέλος, με δεδομένο ότι οι ακροάσεις από τη Βουλή των Αρεοπαγειτών Δικαστών ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, δεν αποκλείεται στο υπουργικό συμβούλιο να συζητηθεί και το θέμα της επιλογής της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση