HomeHL-9Στον εισαγγελέα οι δουλέμποροι…των 62 μεταναστών

Στον εισαγγελέα οι δουλέμποροι…των 62 μεταναστών

Στις παιδικές κατασκηνώσεις του Καλαθά Χανίων οι μετανάστες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενώπιον των εισαγγελικών αρχών οδηγούνται σήμερα οι τρεις άνδρες από την Ουκρανία, ηλικίας 39, 38 και 23 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι φέρονται να είναι οι διακινητές των 62 μεταναστών, που εντοπίστηκαν μέσα σε πλοιάριο στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου.

Την ίδια ώρα στις εγκαταστάσεις των παιδικών κατασκηνώσεων του Καλαθά Χανίων βρίσκονται από το απόγευμα της Κυριακής οι 62 μετανάστες, όπου θα παραμείνουν μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της καταγραφής και ταυτοποίησης τους από τις αρμόδιες αρχές.

Πρόκειται για 36 άνδρες, 9 γυναίκες και 14 ανήλικα παιδιά, οι οποίοι είδαν τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο αύριο να ναυαγούν ανοικτά της Κρήτης.

Όπως αναφέρει, μιλώντας στο cretapost, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ανάμεσα στους μετανάστες υπάρχουν πολλές οικογένειες.

“Οι μετανάστες θα παραμείνουν στις παιδικές κατασκηνώσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η καταγραφή και η ταυτοποίηση τους. Θα παραμείνουν όσο χρειαστεί, μέχρι να βρεθεί κάποιο μέρος, στο οποίο θα μπορούν να μεταβούν.

Ο δήμος έχει αναλάβει τη σίτιση και γενικότερα τη φιλοξενία τους, παρέχοντας όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες” αναφέρει ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι κάποιος από τους επιβαίνοντες του ιστιοφόρου, κάλεσε μέσω του κινητού του τηλεφώνου στον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 το απόγευμα το Σαββάτου και από τότε ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση των λιμενικών αρχών για τον εντοπισμό του σκάφους νότια της Γαύδου.

Τελικά πλωτά σκάφη του λιμενικού κατάφεραν να το ρυμουλκήσουν το μεσημέρι της Κυριακής στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση