Στις παιδικές κατασκηνώσεις Καλαθά στα Χανιά φιλοξενούνται από το απόγευμα οι συνολικά 62 μετανάστες, ανάμεσά τους και 14 παιδιά, όλων των ηλικιών, οι οποίοι κινδύνευσαν τα μεσάνυχτα στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου.

Οι μετανάστες, που μέσω της της ευρωπαϊκής γραμμής έκτακτης βοήθειας 112 εξέπεμψαν σήμα κινδύνου ενημερώνοντας τις αρχές, έφτασαν το μεσημέρι στην Παλαιόχωρα και από εκεί στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στα Χανιά προκειμένου να φιλοξενηθούν από τον Δήμο Χανίων μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της ταυτοποίησής τους.

Ανάμεσά τους εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρία άτομα, ουκρανικής καταγωγής, που φέρονται ως οι διακινητές. Στην ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος επισημαίνονται τα εξής:

Ενημερώθηκαν απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Χανίων, Ρεθύμνου, Παλαιοχώρας, Σφακίων και Αγίας Γαλήνης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για την ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή νότια της νήσου Γαύδου.
Στην περιοχή έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και παραπλέοντα πλοία προς παροχή συνδρομής. Το σκάφος εντοπίστηκε στην εν λόγω περιοχή από περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για το Ι/Φ σκάφος »NEW ZELAND» σημαίας Γερμανίας με 65 συνολικά επιβαίνοντες.

Με τη συνοδεία των δύο περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το ιστιοφόρο μεταφέρθηκε στο λιμένα Παλαιοχώρας, ενώ συνελήφθησαν οι 3 εκ των αλλοδαπών, ηλικίας 39, 23 και 38 ως οι διακινητές των υπολοίπων.
Από τη Λιμενική Αρχή Παλαιόχωρας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ιστιοφόρο σκάφος”.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι παιδικές κατασκηνώσεις που διατέθηκαν για η φιλοξενία των μεταναστών είναι δομή που διαχειρίζεται ο δήμος Χανίων, ο οποίος επίσης θα αναλάβει τη σίτιση των 62 ατόμων. Η επιλογή του χώρου αυτού κρίθηκε προσφορότερη, καθώς εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης σε σύγκριση με αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως γινόταν στο παρελθόν.

Πηγή φωτογραφίας: «Χανιώτικα Νέα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση