HomeΚΟΣΜΟΣΜπερλουσκόνι: Επιχειρεί δυναμικό «come back» στην πολιτική

Μπερλουσκόνι: Επιχειρεί δυναμικό «come back» στην πολιτική

Παρά την απαγόρευση που υπάρχει λόγω φοροδιαφυγής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζει τις προσπάθειες για επάνοδο στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας ο 81χρονος πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, παρά την απαγόρευση που υπάρχει και δεν του επιτρέπει να αναλάβει δημόσιο αξίωμα μέχρι το 2019, λόγω κατηγοριών φοροδιαφυγής.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα ήθελε να ηγηθεί της κεντροδεξιάς στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, αλλά την ίδια φιλοδοξία έχει και ο γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι.

Μιλώντας σήμερα στην ετήσια συνάντηση των μελών της Λέγκα έξω από την πόλη Μπέργκαμο, ο Σαλβίνι τόνισε ότι εννοεί να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας για να καταργήσει μεγάλο μέρος των νόμων που ενέκρινε η κεντροαριστερά, με ειδική αναφορά στην παιδεία, στο μεταναστευτικό και στη μεταρρύθμιση των συντάξεων. «Θα εγγυηθούμε ελευθερία κινήσεων σε αστυνομία και καραμπινιέρους» υπογράμμισε με έμφαση κατά την ομιλία του.

Επίσης, σε συνάντηση που οργάνωσε η ιταλική κεντροδεξιά στο Φιούτζι, λίγο έξω από την Ρώμη, ο πρώην Καβαλιέρε δήλωσε ότι «η Αριστερά διέρχεται παντού κρίση» και ότι οι δυνάμεις του λαϊκισμού δεν κέρδισαν πουθενά.

Σε σχέση με την Ευρώπη, ο Μπερλουσκόνι ανέφερε ότι «μόνον όποιος είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα κερδίσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαστε περήφανοι για το ότι αντιπροσωπεύουμε στην χώρα μας την μεγάλη λαϊκή, ευρωπαϊκή οικογένεια. Οι αξίες της είναι αξίες μου, σε κάθε λεπτομέρεια».

Παράλληλα, τόνισε πως «περιμένει να του επιτραπεί, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στο Στρασβούργο, να μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες ιταλικές βουλευτικές εκλογές», αλλά όπως και να έχει, κατέστησε σαφές, «θα δώσει δυναμικό «παρών» στην προεκλογική εκστρατεία».

O Σίλβιο Μπερλουσκόνι τάχθηκε υπέρ μιας ενιαίας φορολογικής, αμυντικής, και εξωτερικής πολιτικής των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε «να πάψουν να αποφασίζουν τα πάντα οι Ηνωμένες Πολιτείες, και τα ευρωπαϊκά κράτη να ακολουθούν παθητικά». Όσο για την Ρωσία, εξέφρασε την άποψη ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε την χώρα αυτή να κοιτά μόνον προς Ανατολάς, διότι είναι μέρος της Δύσης».

Σχετικά με το μεταναστευτικό, τέλος, ο Ιταλός μεγιστάνας και πολιτικός εξέφρασε την άποψη ότι «τα μεταναστευτικά ρεύματα μπορούν να σταματήσουν μόνον με την έγκριση ενός μεγάλου Σχεδίου Μάρσαλ για να βοηθηθούν οι χώρες καταγωγής των μεταναστών».

Εν τω μεταξύ, τις περασμένες ημέρες, το δικαστήριο της Γένοβας διέταξε την κατάσχεση σειράς τραπεζικών λογαριασμών της Λέγκα. Μια κίνηση η οποία είναι άμεση συνέπεια πρωτοβάθμιας καταδικαστικής απόφασης για απάτη στην χρήση κρατικών χρηματοδοτήσεων προς το κόμμα, κατά την περίοδο 2008- 2010, από την τότε ηγετική του ομάδα. «Θα απαντήσουμε με εντυπωσιακές πρωτοβουλίες, σε όσους θέλουν να μας φιμώσουν», δήλωσε ο Ματτέο Σαλβίνι, χωρίς όμως να αναφερθεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση