HomeHL-GreeceΣυνάντηση Κουρουμπλή την Τρίτη με τους δημάρχους του παραλιακού μετώπου

Συνάντηση Κουρουμπλή την Τρίτη με τους δημάρχους του παραλιακού μετώπου

Συγκροτήθηκε συντονιστικό όργανο για την παρακολούθηση της κατάστασης με το μαζούτ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τη συγκρότηση συντονιστικού οργάνου για την αντιμετώπιση της ρύπανσης σε παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής και της Σαλαμίνας από το δεξαμενόπλοιο «ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ» συνεχίζει η κυβέρνηση την προσπάθεια διαχείρισης της κατάστασης που έχει προκαλέσει οργή και πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου θα είναι ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας, το συντονιστικό όργανο θα συνεδριάζει καθημερινά, λαμβάνοντας υπόψη του τα δεδομένα σχετικά με τα κρούσματα ρύπανσης και τις διαθέσιμες δυνάμεις που επιχειρούν. Στόχος του θα είναι η έγκριση των καθημερινών σχεδίων απορρύπανσης που καταθέτει η ανάδοχος εταιρεία, η αξιολόγηση του αποτελέσματος των επιχειρήσεων και η ανάληψη επιπλέον δράσεων όπου καν αν χρειαστεί.

Παράλληλα, ορίστηκαν ανώτατοι αξιωματικοί του Λιμενικού, υπεύθυνοι σε κάθε γεωγραφικό τομέα που περιλαμβάνει τις πληγείσες περιοχές, οι οποίοι, σε εικοσιτετράωρη βάση, θα επιτηρούν τις διαδικασίες απορρύπανσης που έχει αναλάβει η ανάδοχος εταιρεία και θα κρίνουν επιτόπου τις εκάστοτε ανάγκες.

Η σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας, με εκπροσώπους των δήμων του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού και της Περιφέρειας Αττικής, είχε στόχο να καταγραφούν τα κατά τόπους προβλήματα και να γίνουν προτάσεις για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων.

Η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας διευκρίνισε ότι έχουν ληφθεί δείγματα καυσίμων από παντού και ότι έχουν σταλεί για ανάλυση ώστε να λυθούν απορίες για το ποιο πλοίο ρύπανε.

Ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε νέα σύσκεψη με τις αρμόδιες υπηρεσίες Περιβάλλοντος των Δήμων και της Περιφέρειας. Πρότεινε επίσης και η πρόταση έγινε δεκτή, να γίνει νέα σύσκεψη με τους Δημάρχους την Τρίτη. Κάλεσε τους Δημάρχους σε επίσκεψη του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού από τη θάλασσα, με σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση