HomeΕΛΛΑΔΑΟ Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ- Δείτε live την ομιλία του

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ- Δείτε live την ομιλία του

Από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μιλά αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα βασικά σημεία μέχρι τώρα της ομιλίας του:

Στο μυαλό μου είναι πάντα τα λόγια ενός ανέργου στο Περιστέρι: Βλέπω τη ζωή μου να περνά και να μην μπορώ να κάνω τίποτα.

Είμαστε εδώ για να το αλλάξουμε αυτό και να μην είναι θεατές, εξόριστοι και αμέτοχοι στην ίδια τους τη ζωή.

Περνάμε δύσκολα και δεν αξίζουμε να ζούμε στη μιζέρια και τη φτωχοποίηση. Δεν μας αξίζουν τα ψεέματα των μαθητευόμενων μάγων.

Η Ελλάδα δεν φοβάται το μέλλον της γιατί έχει μάθει από τα λάθη της και το παρελθόν της

Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι κακέκτυπο λατινοαμερικάνικης δημοκρατίας.

Σημερα δεν έχω στο νου μου αριθμούς και δείκτες. Εχω στο νου μου ανθρώπους

Η κάθε γενιά δικαιούται να έχει καλύτερο μέλλον από την προηγούμενη.

Στην Ελλάδα σήμερα δεν επιβραβεύεται η αξία, η προσπάθεια, η δουλειά. Αντίθετα χλευάζεται. Αυτή δεν είναι η Ελλάδα που θέλουμε, αυτή η Ελλάδα που αξίζουμε

Οραματίζομαι μια Ελλάδα, όπου οι άξιοι επιβραβεύονται, οι αδύναμοι υποστηρίζονται

Οραματίζομαι μια Ελλάδα με πραγματική ελευθερία και γνήσια αλληλεγγύη

«Η αγωνία μου είναι να εξασφαλίσουμε καλύτερο αύριο για τη νέα γενιά», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι «οραματίζομαι μία ευημερούσα χώρα με προκοπή και αξιοπρέπεια». «Όταν μιλώ για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις έχω στο μυαλό μου ανθρώπους». «Δεν έχω στο νου μου τα νούμερα του ΑΕΠ όταν μιλώ για ανάπτυξη».

Βόμβα στα θεμέλια του έθνους χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ το δημογραφικό. Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στην ανάγκη μέτρων για την ενίσχυση της οικογένειας.

Πιστεύουμε στην ιδιωτική οικονομία, αλλά νοιαζόμαστε και για τις κοινωνικές ανισότητες.

Χρειάζεται μια κυβέρνηση των καλύτερων και όχι των κολλητών και των φίλων , που θα υλοποιήσει ενα τολμηρό σχέδιο επενδύσεων.

Προτεραιότητα μας είναι η έκρηξη επενδύσεων, η μείωση των φορολογικών βαρών και ο εξορθολογισμός του κράτους

Εχω δεσμευτεί για την μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια, μείωση του φόρου στα κέρδη των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%, μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5%, και αύξηση του ορίου για υποβολή ΦΠΑ στις 25,000 ευρώ. Σήμερα δεσμεύομαι για δραστική απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας και ότι ο νέος νόμος δεν θα αλλάξει για τουλαχιστον πέντε χρόνια. Αναστέλλουμε τον ΦΠΑ στις νέες οικονομικές δραστηριότητες για τρία χρόνια.

Το μήνυμα είναι σαφές: ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα. Θα είμαστε μία κυβέρνηση που δεν θα κάνει ποτέ τις επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαράθεσης.

Η υλοποίηση των ιδιωτικοποίησεων και εμβληματικών επενδύσεων, όπως το Ελληνικό και οι Σκουριές, είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Η Μακεδονία και η Θράκη μπορούν με τον ορυκτό πλούτο. Ναι θέλουμε εξορυκτική δραστηριότητα στη χώρα πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον. Άλλες Σκουριές δεν θα έχουμε. Αν μια εταιρεία σέβεται την περιβαλλοντική νομοθεσία και δικαιώνεται από τα δικαστήρια θα συνεχίζει. Οι δουλειές που χάνονται σήμερα στη Χαλκιδική θα ανακτηθούν, αυτό αποτελεί προσωπική μου δέσμευση.

Η φοροδοτική ικανότητα των ελληνων έχει εξανεμιστεί Η μεσαία τάξη εξαφανίζεται, οι μικρές επιχειρήσεις αφανίζονται. Οι φτωχοί πολλαπλασιάζονται και γίνονται φτωχότεροι.

Είμαι αποφασισμένος να πείσω τους εταίρους για τα πλεονάσματα και ότι είναι και προς το δικό τους συμφέρον η μείωσή τους. Θα προτείνω μία καλύτερη συμφωνία με τους εταίρους: Μία νέα ρήτρα ανάπτυξης. Δεσμευόμαστε για μεταρρυθμίσεις μετά το 2018 και όσο αυτές υλοποιούνται, τόσο μειώνονται οι στόχοι πρωτογενών πλεονασμάτων.

Η μείωση των φορολογικών συντελεστών πρέπει να βελτιώνει και τη φορολογική συμμόρφωση. Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές θα είναι ο κανόνας.

Μία κοινωνία που δεν φροντίζει τους πιο αδύνατους δεν είναι κοινωνία. Αυτή η Ελλάδα βρίσκεται στο περιθώριο και συμβιβάζεται στον ορίζοντα των μειωμένων προσδοκιών. Δεν συμβιβάζομαι με μία Ελλάδα που το καλύτερο διαβατήριο για την επιτυχία είναι στην κυριολεξία το διαβατήριο.

Οι νόμοι Μπαλτά- Φίλη και Γαβρόγλου για τα πανεπιστήμια καταργούνται. Ναι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Το ελληνικό πανεπιστήμιο θα σταματήσει να είναι άνδρο βίας και ανομία. Η ΔΑΠ θα επανιδρυθεί- Δεν θα κολλήσει ξανά ούτε μία αφίσα και δεν θα συμμετέχει σε φοιτητικές εκλογές, που θα αφορούν λίγους.

Στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας. Το οφείλουμε σε όλα τα νέα παιδιά της πατρίδας μας που παίρνουν ρίσκο και θέλουν να αλλάξουν τη χώρα μας. Εσάς τους νέους έχω στο μυαλό μου όταν σχεδιάζω την Ελλάδα του αύριο.

Η αναίτια παράταση της οικονομικής κρίσης έχει φτωχοποιήσει τους έλληνες, έχει εντείνει τις κοινωνικές ανισότητες.

Δεν πρόκειται να επιδείξω καμία ανοχή στην καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας Εχω ακούσει πολλά νέα παιδιά που προσλαμβάνονται για τετράωρη απασχόληση και εργάζονται οκτάωρο. Είναι η γενιά των 360 ευρώ πλήρους απασχόλησης.

Οι συμβάσεις μίας επιχείρησης θα υπερισχύουν των κλαδικών συμβάσεων. Αν ένας εργαζόμενος και ο εργοδότης του συμφωνήσουν, δεν θα χρειάζεται η «ευλογία» των συνδικαλιστών. Για να γίνει απεργία θα χρειάζεται η ψήφος του 51% των εγγεγραμμένων μελών.

Δείτε live την ομιλία του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας:

 

https://www.youtube.com/watch?v=0XYWTzFlEyo

Διαφήμιση
Διαφήμιση