HomeHL-GreeceΚεντροαριστερά: Σε αναζήτηση υπογραφών, «φίλων» και «εχθρών» οι δέκα υποψήφιοι

Κεντροαριστερά: Σε αναζήτηση υπογραφών, «φίλων» και «εχθρών» οι δέκα υποψήφιοι

Γύρισε η κλεψύδρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αν και επίσημα όλοι λένε τα καλύτερα για όλους στο παρασκήνιο έχει ξεκινήσει ο πόλεμος φθοράς του αντιπάλου μέσω… αντιπροσώπων βεβαίως. Δεν λείπουν βέβαια και οι προβοκάτσιες. Από καλοθελητές που εμφανίζονται υποστηρικτές του ενός ή του άλλου, αλλά στην ουσία θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στις σχέσεις κάποιων υποψηφίων. Ή να φέρουν έναν υποψήφιο σε θέση απολογίας για ενέργειες που δεν ευθύνεται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα social media χθες κυκλοφόρησαν «ειδήσεις» για τις σχέσεις του δημάρχου της Αθήνας με τον… ΣΥΡΙΖΑ και μια ανύπαρκτη φράση του Νίκου Ανδρουλάκη κατά της Φώφης Γεννηματά για το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Αυτά όχι στο deep αλλά στο fake web.

Όπου πολλοί εύχονται να διαλυθεί η διαδικασία με αφορμή τη διαφωνία για τη διαδικασία της εξ αποστάσεως ψήφου. Ένα θέμα που δοκιμάζει πραγματικά την αντοχή του συστήματος, καθώς είναι προφανές ότι όλοι θα πρέπει να μετακινηθούν έστω και λίγο από τις αρχικές τους θέσεις για να βρεθεί η χρυσή τομή. Αν δεν συμβεί αυτό, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Μέσα από τις συγκρούσεις οικοδομούνται και οι συμμαχίες που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στον δεύτερο γύρο. Είναι προφανές ότι όταν «πράκτορας» του υποψηφίου «Χ» χρεώνει την επίθεση «Ψ» με στόχο τον «Α« στον «Β» ο πραγματικός του στόχος του είναι να αποκλείσει τη συνεργασία του«Α» και του «Β» στον δεύτερο γύρο.

Από εκεί και πέρα, ο κάθε υποψήφιος προσπαθεί να προβάλλει τα δικά του δυνατά σημεία ή τα αδύναμα των αντιπάλων του. Η Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε χθες το κέντρο της Αθήνας ζητώντας να «ζωντανέψει» ξανά, ευθεία αιχμή για τα αποτελέσματα της δημαρχιακής θητείας του Γιώργου Καμίνη, ενώ ο δήμαρχος της πρωτεύουσας διοργάνωσε μια διεθνή συνάντηση για να υπογραμμίσει το τεχνοκρατικό του προφίλ.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης γιόρτασε τη γιορτή του με καλεσμένους τους πολίτες που ζουν κοντά στα γραφεία του Ποταμιού, ο Γιάννης Μανιάτης θυμίζει σε όλους πως είναι ο πολιτικός που εγκαινίασε τη νέα ενεργειακή πολιτική και συνέδεσε την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων με την κοινωνική πολιτική και ο Γιάννης Ραγκούσης αναδεικνύει τον Καποδίστρια και τη Διαύγεια.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει επιλέξει τις τελευταίες ημέρες να χτυπά στα θέματα της επικαιρότητας. Αξιοποιώντας το ρόλο του στην Ευρωβουλή κατέθεσε ερώτηση για τη ρύπανση στον Σαρωνικό και το τι μπορεί να κάνει η ΕΕ για να βοηθήσει τη χώρα μας.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος εστίασε την κριτική του στην κυβέρνηση στα θέματα των επενδύσεων (Ελντοράντο, Ελληνικό) ο Απόστολος Πόντας περιοδεύει σήμερα στην Ηλεία (ιδιαίτερη πατρίδα) και οι Δημήτρης Τζιώτης και Κώστας Γάτσιος ετοιμάζουν τα επιτελεία τους.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση