HomeHL-9Ενιαίο Βόρειο Οδικό Άξονα ζητούν οι ομογενείς της Αμερικής

Ενιαίο Βόρειο Οδικό Άξονα ζητούν οι ομογενείς της Αμερικής

Με επιστολή τους στον πρωθυπουργό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να αντιμετωπιστεί ενιαία ο Βόρειος Οδικός Άξονας που συνδέει απ’ άκρη σ’ άκρη το νησί ώστε να μη «μοιραστεί» στα δύο η Κρήτη ζητά με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό η Παγκρητική Ένωση Αμερικής.

Αυτό προϋποθέτει ότι θα πρέπει να αντικατασταθεί με νέες πράξεις ο χαρακτηρισμός της διακήρυξης που κάνει λόγο για έναν ΒΟΑΚ από το Ηράκλειο μέχρι τα Χανιά, ενώ το σωστό θα ήταν να γίνεται λόγος για έναν οδικό άξονα από τη Σητεία μέχρι τα Χανιά.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Επιθυμία όλων εμάς των Κρητικών της Αμερικής, είναι να βλέπουμε το νησί μας να προοδεύει και να ευημερεί, από άκρη σε άκρη. Μας θλίβει πραγματικά το γεγονός όταν βλέπουμε ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης είναι σε αντίθεση με την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού. Θέλουμε να δώσετε και στην ανατολική πλευρά του νησιού μας, την δυνατότητα να καλύψει το αναπτυξιακό του έλλειμμα».

Αναλυτικά η επιστολή της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής:

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Με ιδιαίτερη χαρά, ικανοποίηση και ανακούφιση, δεχτήκαμε πριν από ένα χρόνο, κατά την επίσκεψη σας στο νησί μας, την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που να συνδέει την Κρήτη από άκρη σε άκρη συμβάλλοντας στην ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού και την ασφαλή μετακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων.

Με έκπληξη μας διαπιστώνουμε το τελευταίο διάστημα, ότι ο σύγχρονος και πολλά υποσχόμενος αυτοκινητόδρομος που θα ένωνε την Κρήτη από άκρη σε άκρη (Καστέλι Κισάμου – Σητεία), περιορίστηκε στο μισό του εύρος, «διχοτομώντας» το νησί και ενισχύοντας το αναπτυξιακό έλλειμμα της Ανατολικής Κρήτης,

Επιθυμία όλων εμάς των Κρητικών της Αμερικής, είναι να βλέπουμε το νησί μας να προοδεύει και να ευημερεί, από άκρη σε άκρη. Μας θλίβει πραγματικά το γεγονός όταν βλέπουμε ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης είναι σε αντίθεση με την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού. Θέλουμε να δώσετε και στην ανατολική πλευρά του νησιού μας, την δυνατότητα να καλύψει το αναπτυξιακό του έλλειμμα.

Εμείς ως Κρητική Ομογένεια της Αμερικής ήμασταν και θα είμαστε πάντα δίπλα στην Κρήτη μας, δίπλα στην Ελλάδα μας και θα συμπαραστεκόμαστε σε ότι συμβάλλει στην πρόοδο και την ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου μας.

Για όλα αυτά Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ σας ζητούμε:

Να ανακαλέσετε τις πράξεις της διακήρυξης για τον ορισμό χρηματοοικονομικού συμβούλου για την  «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του τμήματος του ΒΟΑΚ Χανιά – Ηράκλειο» και να τις αντικαταστήσετε με νέες πράξεις διακήρυξης και δημοπράτησης που θα καλύπτουν ολόκληρο το εύρος του ΒΟΑΚ από άκρη σε άκρη της Κρήτης.

Μια Κρήτη ισόρροπα αναπτυγμένη είναι χαρά και τιμή όλων μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση