HomeHL-WorldΜαδούρο: Είμαστε κοντά σε συμφωνία με την αντιπολίτευση

Μαδούρο: Είμαστε κοντά σε συμφωνία με την αντιπολίτευση

Δύσπιστη η άλλη πλευρά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Νικολάς Μαδούρο υποστήριξε ότι η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας είναι κοντά σε συμφωνία για τον τερματισμό της κρίσης, έπειτα από εβδομάδες συνομιλιών μεταξύ των αντιπροσώπων των δύο πλευρών.

«Είμαστε πολύ κοντά (σε μια συμφωνία) (…) Καταφέραμε να στήσουμε και πάλι ένα τραπέζι διαλόγου απαραίτητο για την ειρήνη, την κυριαρχία και την ευημερία της Βενεζουέλας», δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Παρά τα νέα για την έναρξη του διαλόγου, αυτή την εβδομάδα στη Δομινικανή Δημοκρατία, η συμμαχία της αντιπολίτευσης Τραπέζι για τη Δημοκρατική Ενότητα (MUD) παραμένει δύσπιστη και δεν μοιράζεται τον ενθουσιασμό του προέδρου Μαδούρο, υποστηρίζοντας πως «δεν θα υπάρξει διάλογος» όσο δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που έχει θέσει.

Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση συμφώνησαν την Πέμπτη- υπό την αιγίδα της δομινικανής κυβέρνησης και των Ηνωμένων Εθνών- στη σύσταση μιας ομάδας φιλικών χωρών προκειμένου να διεξαγάγουν τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις. Θα συναντηθούν και πάλι στις 27 Σεπτεμβρίου.

Η αντιπολίτευση συνόδευσε τις συνομιλίες αυτές με την τήρηση προϋποθέσεων, μεταξύ των οποίων ένα «εκλογικό χρονοδιάγραμμα» περιλαμβανομένων των προεδρικών εκλογών στα τέλη του 2018, την απελευθέρωση 590 «πολιτικών κρατούμενων», τον «σεβασμό» του κοινοβουλίου –τις εξουσίες του οποίου έχει αναλάβει η Συντακτική Συνέλευση– και την άρση των κυρώσεων που εμποδίζουν ορισμένους αντιπολιτευόμενους να είναι υποψήφιοι στις εκλογές.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση