Σε «υγρό» τάφο έχουν μετατραπεί οι θάλασσες της Κρήτης για δεκάδες ανθρώπους που άφησαν την τελευταία τους πνοή την ώρα που απολάμβαναν το μπάνιο τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το cretapost, μέσα σε τέσσερις μήνες – και συγκεκριμένα από τον Μάιο έως και τα μέσα του Σεπτέμβρη – 36 άνθρωποι πνίγηκαν ενώ κολυμπούσαν. Μάλιστα οι περισσότεροι είναι τουρίστες, ανάμεσά τους κι ένα 15χρονο κορίτσι από την Ιρλανδία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα θύματα της… θάλασσας είναι και οι δύο γονείς που έχασαν την ζωή τους στην παραλία Γεροποτάμου στην προσπάθειά τους να σώσουν τα παιδιά τους.

Οι πνιγμοί σε… αριθμούς

Από τους 36 ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους στις θάλασσες της Κρήτης οι 24 είναι άνδρες και οι 12 γυναίκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 24 από τους 36 ανθρώπους ήρθαν στην Κρήτη για διακοπές και δεν έφυγαν… ποτέ.

Ο πιο «μαύρος» μήνας του έτους, μέχρι στιγμής, είναι ο Αύγουστος κατά τον οποίον καταγράφηκαν 17 πνιγμοί και ακολουθεί ο Ιούλιος με 7, ο Ιούνιος με 5, ο Σεπτέμβριος με 4 και ο Μάιος με 2.

Τοποθεσία: Οι περισσότεροι ξεψύχησαν στις θάλασσες της Κρήτης και συγκεκριμένα του νομού Χανίων (16 για την ακρίβεια) ενώ ακολουθεί ο νομός Ηρακλείου με 9 θύματα.

Στις θάλασσες του νομού Ρεθύμνου έχασαν την ζωή τους 8 άνθρωποι ενώ στο νομό Λασιθίου 4.

Ηλικίες: 17 από τους 36 ανθρώπους που πνίγηκαν ήταν ηλικιωμένοι ενώ 15 ήταν ηλικίας από 40 έως 60 χρόνων. Παράλληλα, είχαμε 4 πνιγμούς ανθρώπων που είχαν ηλικία έως 39 ετών, ανάμεσά τους και μία 15χρονη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο άνθρωποι πέθαναν σε πισίνα.

Δείτε εδώ τους πνιγμούς του 2017 σε… γεγονότα

Διαφήμιση
Διαφήμιση