HomeHL-9Καθηγητής λυκείου ο κλέφτης των απολιθωμάτων

Καθηγητής λυκείου ο κλέφτης των απολιθωμάτων

Τα μετέφερε αεροπορικώς από τα Χανιά στην Θεσσαλονίκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καθηγητής λυκείου είναι ο κλέφτης των απολιθωμάτων βάδισης του πρόγονου ανθρώπου από το Καστέλι Κισσάμου στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 55χρονο εκπαιδευτικό της Κρήτης που εντοπίστηκε από τις αρχές να έχει κρύψει τα απολιθώματα στο σπίτι του στα Χανιά και σε χωράφι στην Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ο δράστης μετέφερε τα αρχαία στη Θεσσαλονίκη αεροπορικώς.

Η υπόθεση

Την περασμένη Τρίτη ο 55χρονος καθηγητής πήγε στον Τράχηλο του Καστέλι Κισσάμου στα Χανιά και αφαίρεσε οκτώ απολιθώματα – ηλικίας 5,7 εκατομμυρίων ετών – ανεκτίμητης ιστορικής και επιστημονικής αξίας.

Τα απολιθώματα τα έκλεψε από επιβάνεια βράχου και φέρουν αποτυπώματα βάδισης του πρόγονου ανθρώπου.

Ο δράστης στη συνέχεια φαίνεται ότι φύλαξε τα δύο τμήματα των απολιθωμάτων στο σπίτι του στην Κίσσαμο ενώ στη συνέχεια τα μετέφερε, αεροπορικώς, στη Θεσσαλονίκη όπου και έκρυψε τα υπόλοιπα έξι σε έννα χωράφι στην περιοχή Ρύσιο.

Ο 55χρονος εντοπίστηκε σήμερα το πρωί από τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης και συνελήφθη. Κατά την προανάκριση ο δράστης υπέδειξε στις αρχές το χωράφι όπου είχε κρύψει το μέρος των απολιθωμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του 55χρονου για παράβαση νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση