HomeΚΟΣΜΟΣΚύπρος: Συνάντηση Αναστασιάδη με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη

Κύπρος: Συνάντηση Αναστασιάδη με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη

Θα μεταβεί και στο Λονδίνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τη Νέα Υόρκη και την 72η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αναχωρεί την Κυριακή ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θα έχει, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και διμερείς συναντήσεις με ξένους ηγέτες και αξιωματούχους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας πριν από τη μετάβαση του στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα μιλήσει το βράδυ της Κυριακής σε εκδήλωση της κυπριακής παροικίας στο Λονδίνο.

Τη Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου θα αφιχθεί στη Νέα Υόρκη, και τη Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, θα έχει διμερείς συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γι και τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά, ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει ο ΓΓ του ΟΗΕ στους αρχηγούς κρατών που συμμετέχουν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης.

Την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, ο Νίκος Αναστασιάδης θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Την ίδια μέρα θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, ενώ το βράδυ θα παραστεί σε εκδήλωση της Ομοσπονδίας Οργανώσεων Κυπρίων Αμερικής.

Την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει διμερή συνάντηση με τον ΓΓ του
ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Θα παρακαθίσει επίσης σε γεύμα με τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση