HomeΚΡΗΤΗΞεκινάει η δεύτερη φάση υλοποίησης του ΤΕΒΑ από την Περιφέρεια Κρήτης

Ξεκινάει η δεύτερη φάση υλοποίησης του ΤΕΒΑ από την Περιφέρεια Κρήτης

Προς όφελος 5.500 δικαιούχων οικογενειών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζεται η υλοποίηση του προγράμματος ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθεια Απόρων) από την Περιφέρεια Κρήτης, τους συμπραττόμενους δήμους και φορείς προς όφελος-ενίσχυση 5.500 οικογενειών που αριθμούν περί τα 17.500 άτομα. Από την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου ξεκινάει από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους δήμους και τους συμπραττόμενους φορείς η δεύτερη φάση του προγράμματος με διανομή ειδών καθαριότητας, υγιεινής, κρέατος, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζεται και το πρόγραμμα των δωρεάν θεατρικών παραστάσεων στους δήμους. Σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Σπύρος Επιτροπάκης αναφερόμενοι στην υλοποίηση του ΤΕΒΑ υπογράμμισαν:

«Ξεκινάμε τη Δευτέρα 18 του μήνα τη διανομή σε όλους τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ μέσω των συμπραττόμενων φορέων. Αφορά βασική υλική συνδρομή και συγκεκριμένα καθαριστικά, απορρυπαντικά, είδη υγιεινής, προσωπικής υγιεινής ενώ στις 25 Σεπτεμβρίου, θα γίνει διανομή στους δικαιούχους 12,5 τόνων μοσχαριού. Ξεκινάμε επίσης από 17 του μήνα, μεθαύριο, θεατρικές παραστάσεις σε όλους τους Δήμους της Κρήτης και στην ενδοχώρα είναι συνέχεια των παραστάσεων που έχουμε ήδη ξεκινήσει 44 στον αριθμό με τα παράλληλα βιωματικά σεμινάρια. Όλες οι θεατρικές παραστάσεις είναι δωρεάν μέσω ΤΕΒΑ, μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να δώσομε την ευκαιρία στον κόσμο, βασικά στην ενδοχώρα που δεν τους δίνεται συχνά η ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις από τοπικά θεατρικά σχήματα, ενώ υπάρχει και παιδικό θέατρο» δήλωσε η κα. Βρέντζου και πρόσθεσε: «Επίσης μοιράζουμε σε συνέχεια των 10 ψυγείων που έχουμε ήδη μοιράσει στους Δήμους για τα ευπαθή προϊόντα, άλλα 8 ψυγεία στους Δήμους Ηρακλείου, Ρεθύμνου Χανίων, Αγίου Νικολάου, Γόρτυνας, και Μινώα Πεδιάδος. Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Τα ψυγεία αυτά δεν είναι για αποθήκευση είναι για χρησιμοποίηση, για την παραλαβή των ευπαθών προϊόντων (επαγγελματικά ψυγεία). Ο αριθμός των ωφελούμενων δεν παρουσιάζει αύξηση, ωστόσο το πρόγραμμα είναι ανοικτό και μπορεί να υπάρξουν νέες εντάξεις δικαιούχων».Η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης ευχαρίστησε παράλληλα τους εργαζόμενους των κοινωνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης γιατί όπως τόνισε η υλοποίηση του ΤΕΒΑ είναι ένα δύσκολο έργο με μεγάλες ευθύνες, όπως επίσης τους εργαζόμενους στους δήμους του νησιού και τους φορείς που υλοποιούν με επιτυχία το κοινωνικό πρόγραμμα.

Ο Διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης ανέφερε: «Συνεχίζεται η υλοποίηση του προγράμματος ΤΕΒΑ, ήδη έχουμε περάσει στη δεύτερη φάση υλοποίησης του έργου. Από τις 18 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η διανομή στους φορείς κοινωνικής σύμπραξης διαφόρων προϊόντων καθαριότητας (οδοντόκρεμες, σαμπουάν, χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, σακούλες σκουπιδιών, υγρό πιάτων, υγρό γενικής χρήσης, απορρυπαντικό πλυντηρίου) στις 25 του μήνα διανομή μοσχαριού σε όλες τις οικογένειες που έχουν ενταχθεί. Ο κάθε συμπολίτης μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα με αίτηση μέσω του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Επίσης υλοποιούμε τα συνοδευτικά μέτρα, και εκτός της ψυχοκοινωνικής στήριξης της καθαριότητας και της διατροφής, τη νομική κάλυψη των φτωχών που κάνει η Ένωση Καταναλωτών, υλοποιούμε και τα πολιτιστικά δρώμενα που θα παρουσιαστούν δωρεάν στους δήμους».

Οι θεατρικές παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το  πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί σε Δήμους-συμπράττοντες φορείς της Κοινωνικής Σύμπραξης σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κρήτης, θα συνοδεύονται από βιωματικό σεμινάριο για το θέατρο και θα αφορούν ωφελούμενους του προγράμματος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση