HomeHL-EconomyΚρυφό «ψαλίδι» σε εφάπαξ και συντάξεις του Δημοσίου

Κρυφό «ψαλίδι» σε εφάπαξ και συντάξεις του Δημοσίου

Από 50 έως 400 ευρώ το μήνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μειώσεις στα εφάπαξ αλλά και στις επικουρικές συντάξεις θα προκαλέσει η εξάλειψη της προσωπικής διαφοράς από τις αποδοχές που εισπράττουν οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Πιο συγκεκριμένα, ο μη συνυπολογισμός της μισθολογικής προσωπικής διαφοράς στις συντάξιμες αποδοχές προβλέφθηκε αρχικά μόνον για τον υπολογισμό της κύριας σύνταξης, στο άρθρο 3 του νομοσχεδίου με τις εργασιακές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας.

Ωστόσο στον ψηφισμένο πια νόμο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη προστέθηκε και δεύτερη παράγραφος που λέει ότι οι προσωπικές διαφορές που παίρνουν στο μισθό τους υπάλληλοι, στρατιωτικοί, και άλλες κατηγορίες ειδικών μισθολογίων δεν θα μετρούν από 1ης/1/2017 στον υπολογισμό ούτε της επικουρικής σύνταξης ούτε στο εφάπαξ, γιατί δεν θα θεωρούνται πια συντάξιμες αποδοχές και δεν θα έχουν εισφορές.

Έτσι οι συντάξιμες αποδοχές τους δεν θα περιλαμβάνουν πλέον από 1ης/1/2017 και εφεξής, κανένα από τα ποσά που λαμβάνουν ως προσωπική διαφορά μεταξύ νέου και παλιού μισθολογίου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, η διάταξη αυτή κρύβει πρόσθετες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, στις επικουρικές και στα εφάπαξ.

Οι μειώσεις στις συντάξεις θα είναι μεγαλύτερες όσο αργότερα θα αποχωρούν οι υπάλληλοι για συνταξιοδότηση, καθώς σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τα έτη από το 2017 και μετά η βάση υπολογισμού των παροχών αυτών, δηλαδή ο συντάξιμος μισθός, δεν θα περιλαμβάνει τα ποσά των προσωπικών διαφορών.

Ανάλογα με την κατηγορία των υπαλλήλων είναι 50, 150 ακόμη και 400 ευρώ το μήνα.

Πηγή Ελεύθερος Τύπος

Διαφήμιση
Διαφήμιση