HomeHL-SportsΡιέκα – ΑΕΚ 1-2

Ριέκα – ΑΕΚ 1-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η ΑΕΚ τις υποχρεώσεις της στους ομίλους του Europa League. Η Ένωση επικράτησε 2-1 της Ριέκα και κατέκτησε το πρώτο τρίποντο στον τέταρτο όμιλο της διοργάνωσης. Στο 16’ ο Μάνταλος άνοιξε το σκορ, ενώ οι Κροάτες ισοφάρισαν στο 29’ με τον Ελέζ.

Τη νίκη στους «κιτρινόμαυρους» χάρισε στο 62’ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με απευθείας χτύπημα φάουλ. Στο δεύτερο παιχνίδι του ομίλου η Μίλαν συνέτριψε με σκορ 5-1 την Αούστρια στη Βιέννη.

 Η Ένωση κατάφερε να προηγηθεί σχετικά νωρίς, γεγονός που της έδωσε ώθηση για τη συνέχεια και γέμισε με άγχος τους γηπεδούχους.
Στο 17’ ο Πέτρος Μάνταλος είδε την μπάλα να του στρώνεται στο δεξί πόδι και με σουτ την έστειλε στα δίχτυα. Νωρίτερα, ο Γιάννης Ανέστης απέκρουσε το σουτ του Έμπερ σε «καθαρό» τετ-α-τετ (3ο λεπτό) και γλύτωσε την ΑΕΚ από τον απόλυτο αιφνιδιασμό.

Η Ριέκα όπως ήταν λογικό βγήκε στην επίθεση και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, κάτι που κατάφερε. Από εκτέλεση κόρνερ στο 30΄ ο Γιόζιπ Ελέζ από το σημείο του πέναλτι πρόλαβε τον Γιόχανσον και με σουτ σημείωσε το 1-1.

Η ΑΕΚ απείλησε στο 41’ όταν ο Πρσκάλο απέκρουσε πολύ δύσκολα το αριστερό σουτ του Μάνταλου από κεφαλιά-ασίστ του Κλωναρίδη.

Το γκολ που χάρισε τη νίκη στην ΑΕΚ ήρθε στο 63’. Ο Μπακασέτας κέρδισε φάουλ, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε και νικώντας τον Πρσκάλο, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Με δύο εξαιρετικές δημιουργικές προσπάθειες του Λιβάγια η Ένωση θα μπορούσε να «καθαρίσει» πιο νωρίς τη νίκη, όμως οι Σιμόες, Χριστοδουλόπουλος δεν είχαν καλά τελειώματα. Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε τίποτα και έτσι η ΑΕΚ πανηγύρισε ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό «διπλό»!

Γκολ: 16′ Μάνταλος (ΑΕΚ), 29′ Ελέζ (Ριέκα), 62′ Χριστοδουλόπουλος (ΑΕΚ)

 Κίτρινες κάρτες: Μίσιτς, Μπράνταριτς – Λόπες, Σιμόες, Αραούχο

Ριέκα (Ματίας Κεκ): Πρσκάλο, Κρβιτς (73′ Ακόστι), Ζούτα, Χέμπερ, Ζούπαριτς, Γκαβράνοβιτς (59′ Μαλές), Ελέζ, Γκόργκον, Μίσιτς (81′ Ματέι), Μπράνταριτς, Βέσοβιτς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): 
Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Κλωναρίδης (60′ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (78′ Αϊντάρεβιτς), Λιβάγια (85′ Αραούχο).

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση