HomeHL-GreeceΤαύτιση Τσίπρα-Τζεντιλόνι για τις αλλαγές στην Ευρωζώνη

Ταύτιση Τσίπρα-Τζεντιλόνι για τις αλλαγές στην Ευρωζώνη

Ομιλία των δύο πρωθυπουργών στην Κέρκυρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ταύτιση απόψεων στο σύνολο των θεμάτων της ατζέντας που ανέπτυξαν, κατέληξαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας και ο Ιταλός ομόλογός του Πάολο Τζεντιλόνι, κατά τη διάρκεια της 1ης Διακυβερνητικής Συνόδου Ελλάδας -Ιταλίας, που διεξάγεται στην Κέρκυρα.

Στις συνομιλίες των δυο ανδρών υπήρξε συμφωνία για την επόμενη ημέρα της Ευρώπης και την νέα αρχιτεκτονική της ευρωζώνης, στη γραμμή Γιούνκερ μάλιστα οι δυο πρωθυπουργοί τάχθηκαν υπέρ της θεσμοθέτησης υπουργού Οικονομικών.

Επίσης διαπιστώθηκε η αλλαγή του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να ευνοείται και το επενδυτικό κλίμα. Ο κ. Τζεντιλόνι αναφερθείς μάλιστα στο θέμα των επενδύσεων, υπογράμμισε πως η Ιταλία είναι ο πρώτος στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας και πως ανοίγει ο δρόμος για μια σειρά επενδύσεων σε πολλούς τομείς, με επενδυτές, όπως είπε, που θέλουν να διαδραματίσουν ρόλο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Μάλιστα έχει ιδιαίτερη σημασία και η συμφωνία που υπεγράφη με τις κρατικές σιδηροδρομικές γραμμές και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Πρόκειται για επένδυση, ύψους 500 εκατομμυρίων, όπως υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάολο Τζεντιλόνι συμφώνησαν επίσης ότι χρειάζεται ένα πλαίσιο ανάπτυξης και απασχόλησης. Ενώ έστειλαν αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία στηρίζοντας πάντως τις προσπάθειες της στο πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Ενώ και οι δυο άνδρες συμφώνησαν στην αναζωογόνηση της ενταξιακής πορείας των Βαλκανίων. Τέλος ο Ιταλός Πρωθυπουργός εξέφρασε τη στήριξη του στη Σύνοδο των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου.

Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς των δυο χωρών, οι οποίες συνδέονται ιστορικά και πολιτισμικά, λέγοντας πως αυτές οι σχέσεις που κράτησαν στην πάροδο του χρόνου, σήμερα που ανοίγει η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

«Οι δυο λαοί μας είναι πυρήνες σε αυτό το διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης και τώρα καλούμαστε να τοποθετηθούμε, βάζοντας μια άλλη οπτική. Την οπτική των χωρών του Νότου, που δεν πρέπει να βρίσκονται στο περιθώριο της Ευρώπης, αλλά να πρωταγωνιστήσουν και θα πρωταγωνιστήσουν», σημείωσε με έμφαση ο Αλέξης Τσιπρας.

parapolitika.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση