HomeHL-GreeceΚουρουμπλής: “Η παραίτησή μου ισχύει, αλλά δεν φταίμε εμείς”

Κουρουμπλής: “Η παραίτησή μου ισχύει, αλλά δεν φταίμε εμείς”

Επίσημες ανακοινώσεις για την πετρελαιοκηλίδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά τις διευκρινίσεις που έδωσε για την παραίτησή του, την οποία προηγουμένως είχε θέσει στη διάθεση του πρωθυπουργού, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής επανήλθε στο θέμα σε συνέντευξη Τύπου για την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή στον Σαρωνικό.

«Είπα, το εννοώ και το πιστεύω, ότι όλοι οι υπουργοί, οι παραιτήσεις μας είναι πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού και για μένα προσωπικά είναι μια στάση που ξεκινάει από την ανατροπή της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου, όπου ο βασιλιάς δεν επέτρεπε στον πρωθυπουργό να βάλει τους υπουργούς που ήθελε. Θεωρώ ότι όλοι έχουμε αυτή τη δέσμευση προς τον πρωθυπουργό» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Αναφορικά με τις ευθύνες για την πετρελαιοκηλίδα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έριξε την ευθύνη στα θαλάσσια ρεύματα, υποστηρίζοντας πως «είπα, το εννοώ και το πιστεύω, ότι όλοι οι υπουργοί, οι παραιτήσεις μας είναι πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού και για μένα προσωπικά είναι μια στάση που ξεκινάει από την ανατροπή της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου, όπου ο βασιλιάς δεν επέτρεπε στον πρωθυπουργό να βάλει τους υπουργούς που ήθελε. Θεωρώ ότι όλοι έχουμε αυτή τη δέσμευση προς τον πρωθυπουργό».

Ο υπουργός επιτέθηκε, μάλιστα, στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είπε ότι υπήρξε καθυστέρηση. Τί εννοούσε. Στη δική τους εκδοχή σε πόση ώρα από τότε που θα γίνει ένα ναυάγιο, παρεμβαίνουν τα σωστικά με΄σα, πόση ώρα μετά γίνεται η ανάθεση της άντλησης των υδάτων σε ιδιώτη; Μπορεί να μας πει ο κ. Μητσοτάκης; Όταν η βύθιση γίνεται ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή. Στις 6:14 υπάρχει το μέιλ που ανατίθεται η ευθύνη στην εταιρεία. Στις 9.30 μπαίνουν τα φράγματα και στις 10 ξεκινά η άντληση. Βιάστηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Τον καλώ να έρθει να δει τη γιγαντιαία προσπάθεια που ίσως πρώτη φορά έχει γίνει στην ιστορία, όπου σκάφη εργάζονται για την άντληση του πετρελαίου από το βυθισμένο σκάφος, να καθαριστεί η θάλασσα από το πετρέλαιο, να καθαριστούν οι ακτές από την πίσσα, όπως επίσης και τα βράχια να καθαριστούν χωρίς χημικά. Ακούω το “όσο χρόνο χρειάζονται, αυτά τα πράγματα για να γίνουν” και σας λέω ότι όταν τελειώσουν οι 30 μέρες που εμείς λέμε ότι θα έχει τελειώσει, να δούμε τι θα έχει μείνει πίσω», ανέφερε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση