HomeHL-9Χανιώτης ναυαγοσώστης…στην επιχείρηση καθαρισμού του Σαρωνικού

Χανιώτης ναυαγοσώστης…στην επιχείρηση καθαρισμού του Σαρωνικού

Μαζί με τη σύζυγο του Μάνια Μπικώφ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Σπύρος Μητριτσάκης, που κατάγεται από την Κρήτη, μαζί με τη σύζυγο του Μάνια Μπικώφ συμμετέχουν στην επιχείρηση καθαρισμού της ευρύτερης περιοχής του Σαρωνικού, μετά την περιβαλλοντική καταστροφή που συντελέστηκε ως συνέπεια του ναυαγίου του δεξαμενόπλοιου “Αγία Ζώνη”.

mitritsakis1-1

Οι δύο γνωστοί και έμπειροι ναυαγοσώστες για άλλη μια φορά θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, διαβεβαιώνοντας όλους ότι σύντομα όλη αυτή η θαλάσσια περιοχή που έχει μολυνθεί, θα είναι και πάλι καθαρή.

Σε ανάρτηση του ο Σπύρος Μητριτσάκης σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Μετά από 8 ώρες στην παραλιακή με ολους τους αρμόδιους: Αρχηγό Λιμενικού Σώματος,Λιμεναρχες Σαρωνικου,Φλοίσβου,Πειραιά, Δημάρχους των Νοτίων δήμων,ειδικούς χημικούς η κατάσταση έχει ως εξής:

mitritsakis2-1

-Σχετικά με το αρχικό σοκ και τον φόβο για ολοκληρωτική καταστροφη η κατάσταση είναι σχετικά αισιόδοξη. Δεν πρόκειται για πίσσα, ούτε για μαζούτ,ούτε για κανονικό πετρέλαιο. Ειναι πετρέλαιο αλλοιωμένο.Εχει χάσει ολα τα πτητικα.Δεν μένει στο σώμα, και στη θάλασσα φεύγει ευκολα. Ήδη ειδικά βυτία κάνουν απαντληση συνεχώς.

Σε μερικές ημέρες θα έχει εξαφανιστεί σχεδόν τελείως από τη θάλασσα.

-Έχει ρύπανση η παραλία σε φάρδος περίπου 1,5 μέτρο το οποίο πρέπει να μαζευτεί από την ξηρά.

ΚΑΛΟΥΜΕ ολους όσους μπορούν αυριο το πρωί Πέμπτης 14/9 στις 8.30 στο Φλοίσβο να καθαρίσουμε.Θα χρειαστείτε παλια παπούτσια,γαλότσες ακόμα και ξυπόλητοι. Φεύγει σχετικά εύκολα. Φορέστε σορτς και είναι καλό να έχετε γαντια κουζίνας. Θα υπάρχουν εκεί βέβαια και γάντια μιας χρήσεως.

-Ξεσήκωσε φέρτε,φίλους,συγγενείς,γνωστούς.

Αν δεν μπορείτε εσείς βρείτε κ στείλτε κάποιον.

-Τις παραλίες τις χρησιμοποιούμε όλοι,ανήκουν σε ολους!

Πρεπει να είμαστε πολλοί να δώσουμε το παράδειγμα να έρθουν ακόμα περισσότεροι”.

mitritsakis3-1

mitritsakis4-1

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση