HomeHL-SportsΟ ΟΦΗ τίμησε τον Γκέραρντ και την ιστορία του!

Ο ΟΦΗ τίμησε τον Γκέραρντ και την ιστορία του!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ΟΦΗ τίμησε την ιστορία του, σε μια βραδιά στο Γεντί Κουλέ, αφιερωμένη στον Ευγένιο Γκέραρντ, στον Ολλανδό προπονητή, η παρουσία του οποίου στον πάγκο του ΟΦΗ, συνδέθηκε με την “χρυσή εποχή” της ομάδας, την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος και μεγάλες επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο ΟΦΗ με πρόταση του προέδρου της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Φώτη Τσάλου προχώρησε στη μετονομασία της θυρας 9 του Γεντί Κουλέ, σε θύρα “Ευγένιος Γκέραρντ” και τα αποκαλυπτήρια έγιναν απο τον Κρητικό Παραολυμπιονίκη Μανόλη Στεφανουδάκη μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και αποθέωση απο τον κόσμο.

Παράλληλα, τοποθετήθηκε μαρμάρινη επιγραφή στη θυρα 9, στην οποία αναφέρεται ότι “Δόξα και τιμή στον άνθρωπο μας Ευγένιο Γκέραρντ. Σε ευχαριστούμε για τη συνολική σου προσφορά”.

Ενώ έγινε λίφτινγκ στον “θρόνο” του Ολλανδού προπονητή, που βρίσκεται πάνω απο τον πάγκο, στον οποίο έγραωε ιστορία με τον ΟΦΗ. Το ειδικό καρεκλάκι που έχει καταστευαστεί για αυτόν τιμής ενεκεν για να παρακολουθεί όποτε επιθυμεί τα παιχνίδια του ΟΦΗ.

Η συγκίνηση…χτύπησε κόκκινο όταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Φώτης Τσάλος (φόρεσε για την εκδήλωση και μπλουζάκι του ΟΦΗ), τίμησε τον Ευγένιο Γκέραρντ, με τα παιδιά του Ολλανδού προπονητή (Μάνος και Μηνάς Παπαδάκης) να παραλαμβάνουν την τιμητική πλακέτα και με δάκρυα στα μάτια να ευχαριστούν τη διοίκηση του ΟΦΗ και τον κόσμο για αυτήν την τιμήτική βραδιά στο πρόσωπο του Ολλανδού προπονητή, ο οποίος λόγω προβλημάτων υγείας δεν κατάφερε να παραβρεθεί στην εκδήλωση.

Ενώ επίλεκτη ήταν η παρουσία στη βραδιά του παλαίμαχου άσου του ΟΦΗ Ηλία Πουρσανίδη, ο οποίος βρέθηκε στην εκδήλωση, μόνο για να τιμήσει τον Γκέραρντ όπως είπε!

Στην βραδιά με άρωμα ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ, τιμήθηκαν ακόμη δυο άνθρωποι που στάθηκαν κοντά στον Ευγένιο Γκέραρντ στην εποχή των μεγάλων επιτυχιών του ΟΦΗ. Ο βοηθός του, Αρη Βασιλείου και ο γυμναστής της ομάδας Γιώργο Παρασύρη.

Οι μεγάλες επιτυχίες του ΟΦΗ στα τέλη της δεκαετίας του ’80, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος (1987), αλλά και οι ιστορικές στιγμές που έγραψε αυτή η ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη, εκείνα τα χρόνια, έχουν την σφραγίδα του Θόδωρου Βαρδινογιάννη και του Ευγένιου Γκέραρντ.

Ακόμη, τιμήθηκαν παλιοί πρόεδροι της ομάδας, οι οποίοι έγραψαν τη δική τους ιστορία στον ΟΦΗ.

Φόρος τιμής στη μνήμη του Μύρου Μαθιουδάκη, ενός ιστορικού πρόεδρου του ΟΦΗ, αλλά και σε δυο προέδρους της ομάδας, που είναι εν ζωή. Στο Νίκο Δουλουφάκη και τον Γιάννη Παπαματθαιάκη.

Και οι δυο συνέδεσαν το όνομα τους, με μεγάλες επιτυχίες του ΟΦΗ.

Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης ήταν η βράβευση των Κρητικών παικτών της ομάδας του 1987 που κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδος. Αυτοί ήταν οι  Μύρων Σηφάκης, Γιώργος Βλαστός, Νίκος Νιόπλιας, Μίλτος Ανδρεανίδης, Χρήστος Καρυώτης, Γιάννης Μαρινάκης, Στέφανος Βάβουλας.

Η βράβευση…έκπληξη της βραδιάς ήταν σε ένα άνθρωπο που είναι η ζωντανή ιστορία του ΟΦΗ. Στον κ. Μανόλη Τζιρίτα, στον υπάλληλο της ΠΑΕ ΟΦΗ, ο οποίος έχει δώσει και την ψυχή του σε αυτήν την ομάδα.

Ακολούθησε η παρουσίαση της φετινής ομάδας του ΟΦΗ και της φανέλας.

Ενώ να σημειωθεί ότι η βραδιά είχε πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με καλλιτέχνες κρητικής και λαικής μουσικής.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι κρητικοί καλλιτέχνες  Μανόλης Στεφανάκης,  Νίκος Γωνιανάκης, Μιχάλης Κουνάλης, Γιώ ργος Γλυκοκόκαλος, Γιώργος Παντερής (Νότιοι Ανεμοι), Γρηγόρης Σαμόλης.

Και οι λαικοί καλλιτέχνες Ιανός, Μίνου, Σγουρός, Καράμαλης.

Στην συναυλία χόρεψε το παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα  «Παπαδόκωστας».

Την παρουσίαση της βραδιάς είχε η Μαρία Αυγουλαδάκη.

Ενώ η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 ευχαρίστησε με ανακοίνωση της τους χορηγούς που στήριξαν την εκδήλωση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση