Με τσουχτερό πρόστιμο, που φτάνει μέχρι και τις 18.000 ευρώ, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε θαλάσσια μέσα αναψυχής στην περιοχή της Μιλάτου, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τις λιμενικές αρχές Χερσονήσου, καθώς λειτουργούσε σε μη αδειοδοτημένο και ελεγμένο από την αρμόδια λιμενική αρχή χώρο.

Συγκεκριμένα η εν λόγω επιχείρηση λειτουργούσε επιδεικνύοντας άδεια που είχε λάβει από όμορη Λιμενική Αρχή σε παρακείμενο χώρο, προσπαθώντας να παραπλανήσει τα ελεγκτικά όργανα.

limeniko1

Επίσης κατά τον έλεγχο των λιμενικών εκμισθούμενων σκαφών ( 2 θαλ. μοτοποδηλάτων jet ski), αλλά και του σωστικού σκάφους διαπιστώθηκε ότι εκμισθώνονταν ιδιωτικά/αναψυχής jet ski, προερχόμενα από το εξωτερικό και μη εγγεγραμμένα στα οικεία Λεμβολόγια ως επαγγελματικά, σε μη προσοντούχα αλλοδαπά άτομα (μη κατόχους άδειας χειριστή ταχυπλόου σκάφους και φέροντας παραποιημένα στοιχεία εγγραφής στα Βιβλία Μικρών Σκαφών με αυτά άλλων αντίστοιχα νομίμων κυκλοφορούντων σκαφών.

limeniko2

Αναφορικά με το σωστικό σκάφος έφερε διαφορετική μηχανή, καθώς είχαν παραποιηθεί τα στοιχεία εγγραφής άλλου νομίμως κυκλοφορουντος ιδιωτικού σκάφους, ενώ αποκαλύφθηκε ότι ομοίως προερχόταν από το εξωτερικό και χρησιμοποιείται ως επαγγελματικό/σωστικό σκάφος.

limeniko3

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα σχηματίζεται δικογραφία ενώ τα μηχανοκίνητα σκάφη μεταφέρθηκαν στο Τελωνείο Ηρακλείου προς περαιτέρω έλεγχο νομιμότητας και εφαρμογής τελωνειακής νομοθεσίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση