HomeHL-9Αναβολή στη δίκη…για το χαστούκι στον δικαστικό επιμελητή

Αναβολή στη δίκη…για το χαστούκι στον δικαστικό επιμελητή

Θα διεξαχθεί στις 14 Δεκεμβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναβλήθηκε για τις 14 Δεκεμβρίου η δίκη του 45χρονου που κατηγορείται ότι χαστούκισε τον δικαστικό επιμελητή από την Αθήνα, στη διάρκεια της επιχείρησης κατάσχεσης καταστήματος ρεθυμνιώτη επιχειρηματία το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου.

Ο δικαστικός επιμελητής που έχει μηνύσει τον κατηγορούμενο, δεν παρέστη ούτε αυτή τη φορά στο δικαστήριο και μάλιστα του επεβλήθη πρόστιμο για λιπομαρτυρία ύψους 120 ευρώ.

Όπως αναφέρει το goodnet.gr, Στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου βρέθηκαν μέλη του ΣΑΟΡ και του παγκρήτιου δικτύου κατά των πλειστηριασμών, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον 45χρονο κατηγορούμενο.

Θυμίζουμε πως ο δικαστικός επιμελητής Γιάννης Παναγόπουλος με τη συμπεριφορά του και το προσβλητικό βίντεο που είχε ανεβάσει στο διαδίκτυο με υβριστικούς χαρακτηρισμούς, είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία, ενώ τη στάση του έχει καταδικάσει και η Ομοσπονδία Δικαστικών Λειτουργών.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν κλήθηκε τηλεφωνικά προκειμένου να παραστεί στη δίκη, είπε πως φοβάται και πως θα έρθει ξανά στο Ρέθυμνο μόνο με τη συνδρομή της αστυνομίας.

Από την πλευρά του, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΑΟΡ Ζαχαρίας Κλάδος, ο Σύλλογος έχει ήδη αποφασίσει να υποβάλει μήνυση εναντίον του για σωρεία παραβάσεων της νομοθεσίας. Εν τω μεταξύ, μήνυση εις βάρος του κ. Παναγόπουλου αλλά και εναντίον των αξιωματικών της ελληνικής αστυνομίας στην Κρήτη έχει ήδη υποβάλλει ένας πολίτης ο οποίος παρακολούθησε εκ του μακρόθεν την υπόθεση και επικοινώνησε τόσο με τον οφειλέτη στο Ρέθυμνο όσο και με τα μέλη του ΣΑΟΡ.

Όπως αναφέρεται στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο γιατρός Δημήτρης Αντωνίου από τη Χαλκίδα στρέφεται κατά του κ. Παναγόπουλου κατηγορώντας τον για παραβάσεις του νόμου ως προς την προστασία των προσωπικών δεδομένων του οφειλέτη, για παράβαση άρθρων του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και του κώδικα των δικαστικών επιμελητών, για παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου και για παράνομη βία και απειλή.

Σημαντική παράμετρος (την οποία τόνισε και η Ομοσπονδία των Δικαστικών Επιμελητών σε ανακοίνωσή της) είναι η χωρική αναρμοδιότητα του κ. Παναγόπουλου, ο οποίος είναι δικαστικός επιμελητής του Εφετείου Αθηνών και άρα δεν έχει δικαιοδοσία κατασχέσεων στο Ρέθυμνο ή αλλού στην Ελλάδα. Με αυτό το σκεπτικό η μήνυση του κ. Αντωνίου στρέφεται κατά της ηγεσίας της ΕΛΑΣ σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο κατηγορώντας την ότι συνήργησε με δύο διμοιρίες ΜΑΤ σε μια παράτυπη κατάσχεση.

Πάντως ο δικαστικός επιμελητής Γιάννης Παναγόπουλος, ισχυρίζεται πως δεν τέλεσε ο ίδιος την κατάσχεση αλλά ενήργησε ως τρίτος μεσεγγυούχος, εννοώντας πως τυπικά η κατάσχεση πραγματοποιήθηκε από τη δικαστική επιμελήτρια του Εφετείου Κρήτης Αικατερίνη Τραγάνη, η οποία επίσης παρίστατο. Ωστόσο, στο επίμαχο βίντεο ήταν ο ίδιος ο κ. Παναγόπουλος που μίλησε για επιβολή του νόμου, τονίζοντας πως θα ξαναβρεθεί στην Κρήτη όποτε υπάρξει ξανά παρανομία, ευχαριστώντας μάλιστα προσωπικά τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και τον αστυνομικό διευθυντή Ρεθύμνης για τη συνδρομή τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση