HomeHL-GreeceΚατάληψη μεταλλωρύχων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

Κατάληψη μεταλλωρύχων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

“Δεν φεύγουμε, χωρίς τις άδειες”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενταση επικράτησε στις 8:30 έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος μεταξύ αστυνομικών και εργαζομένων από τα μεταλλεία της Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα μία ομάδα μεταλλωρύχων αιφνιδίασε τους αστυνομικούς και περίπου 10 άτομα κατάφεραν να μπουν στο κτίριο. Εκείνη τη στιγμή επικράτησε ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές και τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν όταν οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποκλείσουν την είσοδο και πραγματοποιήσουν κατάληψη στο κτίριο. Στην είσοδο του υπουργείου βρίσκονται αυτή την ώρα 5-6 εργαζόμενοι με τα ΜΑΤ να έχουν αποκλείσει την είσοδο στους υπόλοιπους διαδηλωτές.

Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία ζητούν συνάντηση με τους υπουργούς Γιώργο Σταθάκη και Σωκράτη Φάμελο και ξεκαθαρίζουν πως δεν θα φύγουν από το υπουργείο αν δεν δοθούν οι άδειες προκειμένου να μην χάσουν τη δουλειά τους.

O πρόεδρος των εργαζομένων κ. Ζαφειρούδας μιλώντας στο ΣΚΑΪ είπε:

«Κατεβήκαμε γιατί η αγωνία των εργαζομένων και των οικογενειών δεν γινόταν να μην κατέβουμε και να ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή που οι άδειες ξέρουμε ότι είναι στα γραφεία των υπουργών για να έχουμε και αύριο δουλειά.
Ζητησαμε συνάντηση με τον Σταθάκη και τον Φάμελο, έχουμε κάνει άπειρα αιτήματα και δεν μας έχουν δεχθεί.
Να τελειώνει αυτή τη στιγμή αυτό το πράγμα που έχει γίνει, θα παραμείνουμε εδώ μέχρι να πάρουμε τις άδειες. Ξέρουμε ότι οι άδειες είναι στο γραφείο του υπουργού και θα μείνουμε εδώ μέχρι να τις πάρουμε.
Δεν θα φύγουμε από εδώ αν δεν πάρουμε τις άδειες, πρέπει να το καταλάβει τώρα η κυβέρνηση.
Θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις, ταυτόχρονα γίνονται και άλλες δύο».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση