HomeHL-9Έφυγαν για τα hot spots του Αιγαίου οι πρόσφυγες

Έφυγαν για τα hot spots του Αιγαίου οι πρόσφυγες

Σοβαρή καταγγελία της Πρωτοβουλίας Ηρακλείου για τους πρόσφυγες και μετανάστες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κρατούμενοι και όχι πια φιλοξενούμενοι φαίνεται πως ήταν από χθες οι 70 πρόσφυγες που παρέμεναν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες διαβίωσης στην αίθουσα των λιμενεργατών την οποία είχε παραχωρήσει ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου.

Επρόκειτο για τους συνανθρώπους εκείνους, ανάμεσα τους και πολλά μικρά παιδιά, που κινδύνευσαν να πνιγούν με το ιστιοφόρο που τους μετέφερε, με χειριστές δύο νεαρούς από τη Ρωσία, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαντορίνης και Κρήτης.

Στο μεταξύ, κι ενώ δεν είχε ακόμη διευκρινιστεί τι έμελλε γενέσθαι με την τύχη των οικογενειών αυτών, η Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους πρόσφυγες και μετανάστες προχώρησε χθες σε μία σοβαρή καταγγελία, διοργανώνοντας μάλιστα και κινητοποίηση στον χώρο του λιμανιού, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ.

Λήψη της αίθουσας των Λιμενεργατών, όπου στοιβάζονται οι 70 πρόσφυγες. Η φωτογραφία αναρτήθηκε στο Facebook από την Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους πρόσφυγες και μετανάστες
Λήψη της αίθουσας των Λιμενεργατών, όπου στοιβάζονται οι 70 πρόσφυγες. Η φωτογραφία αναρτήθηκε στο Facebook από την Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους πρόσφυγες και μετανάστες

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της καταγγελίας “οι 70 πρόσφυγες που βρίσκονται στο λιμεναρχείο Ηρακλείου πήραν χαρτί κράτησης και απέλασης χωρίς να ενημερωθούν για το τι παρέλαβαν”.  Η Πρωτοβουλία επιρρίπτει ευθέως ευθύνη στην Περιφέρεια Κρήτης που δεν φροντίζει να ενταχθούν και οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες στο πρόγραμμα φιλοξενίας που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Δείτε το πλήρες περιεχόμενο της ανάρτησης της Πρωτοβουλίας στο Facebook:

Στο μεταξύ σε μία νεότερη εξέλιξη, οι πρόσφυγες αναχώρησαν από το Ηράκλειο νωρίς σήμερα το πρωί, προκειμένου να ταξιδέψουν αρχικά με προορισμό τη Σύρο, και κατόπιν να μετακινηθούν σε νησιά του Αιγαίου όπου λειτουργούν οι προσφυγικοί καταυλισμοί.

Δείτε την τελευταία ανάρτηση της Πρωτοβουλίας, λίγη ώρα πριν από την αναχώρησή τους με πλοίο που εκτελεί δρομολόγιο μέχρι τη Μύκονο:

Θα πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι στο Ηράκλειο παραμένει η οικογένεια με το νεογνό, το οποίο για προληπτικούς λόγους είχε μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ, χωρίς όμως να αντιμετωπίζει κίνδυνο η υγεία του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση