HomeHL-SportsΟλυμπιακός – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-3

Ολυμπιακός – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-3

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στο Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν ασύνδετοι και κατώτεροι της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, γνωρίζοντας ήττα με 3-2, ενώ θα πρέπει να θεωρούν τον εαυτό τους τυχερό, καθώς οι Πορτογάλοι σημάδεψαν τρεις φορές τα δοκάρια του Καπίνο.

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Ντουμπιά άνοιξε το σκορ, ενώ ακολούθησαν τα γκολ των Ζέλσον (13’) και Μπρούνο Φερνάντες (43’), για να ολοκληρωθεί ένα εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο. Για τον Ολυμπιακό μείωσε ο Πάρντο με γκολ στο 89’ και το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

 Η αποψινή ήττα ψαλίδισε στο ελάχιστο τις ελπίδες του Ολυμπιακού για την κατάληψη της τρίτης θέσης στον όμιλο, που οδηγεί στο Europa League, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο γκρουπ υπάρχουν οι Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους! Μάλιστα οι Καταλανοί επικράτησαν με το ευρύ 3-0 της Βέκια Σινιόρα.

Ο Μπέσνικ Χάσι πήρε ρίσκο και επέλεξε να κατεβάσει τον Ολυμπιακό με επιθετικογενές αρχικό σχήμα. Η επιλογή αυτή δεν βγήκε και κόστισε στους Πειραιώτες, καθώς οι Πορτογάλοι βρήκαν χώρους, κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή και σκοράροντας τρεις φορές «καθάρισαν» από νωρίς την υπόθεση-νίκη.

Η Σπόρτινγκ αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό, καθώς ευτύχισε να προηγηθεί πριν συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης. Ο έμπειρος φορ Ντουμπιά πήρε την κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας των «ερυθρόλευκων», ανάμεσα από τους κεντρικούς αμυντικούς και νίκησε τον Καπίνο που επιχείρησε την έξοδο, ανοίγοντας το σκορ. Η άσχημη εκκίνηση έφερε αμηχανία, εκνευρισμό και έλλειψη αυτοπεποίθησης στους παίκτες του Ολυμπιακού, την ώρα που οι Πορτογάλοι δεν σταμάτησαν να επιτίθενται, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην άμυνα των «ερυθρόλευκων».

Το 2-0 δεν άργησε να έρθει. Μόλις στο 13ο λεπτό η Σπόρτινγκ έδειξε στο γήπεδο αυτό που ξέρει να κάνει καλά. Έκλεψε τη μπάλα και με αντεπίθεση σκόραρε. Ο Ντουμπιά πήρε ρόλο δημιουργού και έβγαλε τον Ζέλσον Μάρτινς απέναντι από τον Καπίνο, με τον τελευταίο να σκοράρει.

Το επιθετικό κρεσέντο της Σπόρτινγκ και η αμυντική αδυναμία του Ολυμπιακού συνεχίστηκε σε ολόκληρο το πρώτο μέρος. Στο 18’ ο Ντουμπιά έστρωσε για τον Μπρούνο Φερνάντες, το σουτ του οποίου σταμάτησε στο δοκάρι.

Στη συνέχεια ο Καπίνο κράτησε όρθια την ομάδα του Χάσι, καθώς στο 20’ νίκησε σε τετ-α-τετ τον Ντουμπιά, ενώ στο 22΄ σταμάτησε και τον Κόατες. Επιθετικά ο Ολυμπιακός είχε να επιδείξει μόλις δύο άστοχα σουτ των Οτζίτζα και Καρσελά, με την Σπόρτινγκ να έχει δεύτερο δοκάρι στο 40΄ με τον Ζέλσον Μαρτίνες.

Το 3-0 δεν άργησε να έρθει. Ο Ντουμπιά δημιούργησε εκ νέου και ο Μπρούνο Φερνάντες στο 43’ από την μπαλιά του Κόατες έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Καπίνο. Μάλιστα, με το τέλος του πρώτου μέρους οι «ερυθρόλευκοι» αποδοκιμάστηκαν από το κοινό τους.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Χάσι προχώρησε σε διορθωτική κίνηση, περνώντας τον Ζντίελαρ στη θέση του Φορτούνη. Η αλλαγή σε συνδυασμό με την επανάπαυση της Σπόρτινγκ λόγω του μεγάλου σκορ, διαφοροποίησαν την εικόνα του δευτέρου μέρους.

Ο Ολυμπιακός έπαψε να απειλείται με τον ρυθμό που το έπαθε στο πρώτο μέρος και παρουσιάστηκε πιο συμπαγής, Μάλιστα, στο 62’ ο Τζούρτζεβιτς θα μπορούσε να μειώσει, ωστόσο ο Κόατες απομάκρυνε προ κενής εστίας.

Η Σπόρτινγκ, που κατέβασε ταχύτητα, έφτασε κοντά σε τέταρτο γκολ στο 88’, με τον Ντοστ να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι του Καπίνο, για τρίτη φορά στη βραδιά!

Στο φινάλε του αγώνα ο Ολυμπιακός έσωσε τα προσχήματα με τον Πάρντο να σκοράρει δύο φορές και να διαμορφώνει το τελικό 3-2. Στο 89΄ με ατομική ενέργεια και ωραίο διαγώνιο σουτ, και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με προβολή από σέντρα του Φιγκέιρας ο ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών νίκησε τον Ρουί Πατρίσιο και «έγραψε» το τελικό σκορ.



Γκολ:
 2′ Ντουμπιά (Σπόρτινγκ), 13′ Ζέλσον (Σπόρτινγκ), 43′ Μπρούνο Φερνάντες (Σπόρτινγκ), 89′ Πάρντο (Ολυμπιακός), 90’+ 3′ Πάρντο (Ολυμπιακός)

17′ δοκάρι ο Μπρούνο Φερνάντες
40′ δοκάρι ο Ζέλσον
88′ δοκάρι ο Ντοστ

Κίτρινες κάρτες: Εομαό, Φιγκέιρας, Ομάρ – Μπατάλια, Μπορούνο Φερνάντες, Σέζαρ

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ομάρ, Ένχελς, Ρομαό, Φιγκέιρας, Ζιλέ, Οφόε, Φορτούνης (46′ Ζντίελαρ), Μάριν, Καρσελά (78′ Πάρντο), Τζούρτζεβιτς (62′ Εμενίκε).

Σπόρτιγνκ Λισαβόνας (Ζόρζε Ζέσους): 
Ρουί Πατρίσιο, Πιτσίνι, Κόατες, Ματιέ, Τζόναθαν Σίλβα, Ζέλσον (72′ Σέζαρ), Μπατάλια, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ακούνια, Μπρούνο Φερνάντες (88′ Ριστόφσκι), Ντουμπιά (63′ Ντοστ).

Διαφήμιση
Διαφήμιση